Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 09. 2017.  - Autor: PressOnline

Novi Sad ugostio rektore vodećih univerziteta Kine, centralne i istočne Evrope (FOTO)

Reč je o međunarodnoj platformi za saradnju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) – ''Mehanizam 16+1'', pod okriljem Inicijative ''Pojas – put".

Novi Sad ugostio rektore vodećih univerziteta Kine, centralne i istočne Evrope (FOTO)

Foto: Novi Sad

Četvrti sastanak Konzorcijuma institucija visokog obrazovanja koji je okupio rektore vodećih univerziteta Kine i zemalja centralne i istočne Evrope održan je na Univerzitetu u Novom Sadu.

Reč je o međunarodnoj platformi za saradnju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) – ''Mehanizam 16+1'', pod okriljem Inicijative ''Pojas – put''. Tom prilikom učesnike sastanka pozdravili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dušan Nikolić, kao i zamenik ministra prosvete Narodne Republike Kine Du Dženjuen.

- Znanje i obrazovanje su najveća moć koju ima jedan narod, to je njegov najjači resurs, ekonomski prvenstveno, jer živimo u svetu u kojem istraživanje i inovacije obezbeđuju prosperitet. Znanje je najvažniji proizvod, ali zahteva da se u njega stalno investira. Kao lokalna samouprava pokušavamo da budemo jednako brzi kao zahtevi koji nam se svakim danom nameću, kako se razvija i širi naš Univerzitet u Novom Sadu koji ima bezrezervnu podršku Grada.

- Pomažemo da imaju što bolje uslove za rad, da Univerzitetski kampus bude moderno infrastrukturno opremljen, da dobija nove sadržaje i prostorne kapacitete, poput Naučno tehnološkog parka čija je izgradnja u toku, a sve to uz apsolutno očuvanje autonomije Univerziteta– naglasio je gradonačelnik Vučević i dodao da od ovakvih skupova očekuje da daju rezultate koje će najpre osetiti studenti i naučni radnici, a potom i svi građani kroz poboljšanje kvaliteta života.

Izvor: Telegraf.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage