Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 03. 2018.  - Autor: Kurir

Protivnicima promene imena Zrenjanin u Petrovgrad upućene pretnje smrću

ZRENJANIN - Organizatorima tribine "Petrovgrad? Neće proći!" koja je najavljena za subotu u Znenjaninu kao izraz protesta zbog namere gradskih vlasti da promene naziv tog grada u "Petrovgrad, upućene su pretnje smrću preko interneta i prijavljene policiji.

Protivnicima promene imena Zrenjanin u Petrovgrad upućene pretnje smrću

"U komentarima ispod najave tribine, upućene su pretnje i pozivi na linč gradjana i gradjanki Zrenjanina koji žele da čuju govornike tribine", navela je u saopštenju nevladina organizacija "Skaska" iz Zrenjanina.

 Foto:Beta

Ta organizacija navodi da je pretnje uputio "Ivan Radosavljević, osnivač organizacije Srbski ponos, kako se sam predstavlja, iz Petrovgrada".

 

"Atmosfera koja je napravljena u Zrenjaninu, zahvaljujući udruženju

‘Petrovgrad’ je nedopustiva. U 21. veku, u multietničkom gradu, koji je nekada bio centar gradjanske svesti, nasilno se nameće promena imena grada, nasuprot simbolu antifašističke borbe, a gradjani koji se ne slažu, suočavaju se sa pretnjama različitih desničarskih organizacija i pojedinaca", piše saopštenju.

 

"Upozoravamo da je opasno igrati se nacionalizmom, posebno u zemlji koja se još nije suočila sa svojom ratnom prošlošću, a zaključujemo i da osveta poraženih u Drugom svetskom ratu uzima sve više maha. Desničari i nacionalisti parališu ceo region, isti su im motivi i retorika u Hrvatskoj, Bosni i kod nas a naše je da im pošaljemo jasnu poruku: Neće proći, Zrenjanin je naš grad. Da Zrenjanin ostane Zrenjanin!", piše u saopštenju.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage