Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 06. 2018.  - Autor: B92

Malinari: Dogovoreno da se cena vrati na 125

Iz Asocijacije malinara Srbije posle sastanka sa resornim ministarstvom kažu da je dogovoren dalji otkup malina i cena od 125 dinara

Malinari: Dogovoreno da se cena vrati na 125

Foto:Thinkstock

Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da je na sastanku predstavnika tog udruženja sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem dogovoreno da se odmah nastavi otkup maline i da otkupljivači vrate cenu sa 50 i 80 dinara po kilogramu na 125 dinara.

Sastanak u Beogradu je juče hitno dogovoren posle najave proizvođača malina da će započeti proteste vožnjom automobilima širom Srbije zbog zaustavljenog otkupa tog voća na jugu Srbije i niskih otkupnih cena koje su sa 125 dinara pre mesec dana smanjene na 50 i 80 dinara po kilogramu. 

"Dovogovorili smo da se hladnjače na jugu Srbije isprazne i malina prebaci u hladnjače u Šapcu i Somboru kako bi se oslobodili kapaciteti i nastavio otkup", rekao je Radović agenciji Beta posle sastanka na kojem je bio i ministar tgovine Rasim Ljajić. 

Treći zahtev Asocijacije malinara je, prema njegovim rečima, "da otkupljivači poštuju ugovor o otkupu i da, kada ga potpišu ne mogu jednostrano prekinuti otkup". 

On je rekao da su malinari od predstavnka Vlade tražili i da se ne dozvoli prevelik uvoz maline u Srbiju. 

Radović je rekao da je traženo i da se ispita "ko je smišljeno zaustavio otkup malina" sa obrazloženjem da su hladnjače pune. 

"Oko 75 odsto kapaciteta hladnjača je prazno i to nije razlog za obustavljenje otkupa",rekao je Radović. 

Novi sastanak na kome će se razgovarati o realizaciji zahteva malinara zakazan je u Ministarstvu poljoprivrede za četvrtak, 21. juna.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage