Press Online :: Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/rss.html sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/rss.html Oblaci i kiša, pa razvedravanje - na planinama sneg http://www.pressonline.rs/info/srbija/402397/oblaci-i-kisa-pa-razvedravanje---na-planinama-sneg.html U Srbiji će pre podne biti umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom, dok se popodne očekuje postepeno razvedravanje. ]]> Foto:B92.net

Ujutro će mestimično biti slab mraz i kratkotrajna magla. U većem delu zemlje duvaće umeren do jak vetar koji će posle podne biti u slabljenju.

Najniža temperatura biće od minus jedan do pet stepeni, a najviša dnevna od pet do 10 stepeni.

U Beogradu će sutra ujutro u pojedinim delovima grada biti kratkotrajna magla, pre podne umereno do potpuno oblačno, uz mogućnost kratkotrajne kiše. Od sredine dana očekuje se postepeno razvedravanje.

Najniža temperatura biće nule do tri stepena, a najviša dnevna oko devet stepeni.

U većem delu Srbije u utorak će biti umereno do potpuno oblačno, samo na severu i istoku mestimično s kišom.

U sredu i četvrtak u jutarnjim satima mestimično slab mraz i magla, tokom dana uglavnom sunčano, a zatim od petka suvo, sa dnevnom temperaturom u porastu i u većini mesta od 12 do 17 stepeni.

Biometeorološke prilike će imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike.

U jutarnjim satima oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Mogući su glavobolјa, nervoza i bolovi u mišićima.

]]>
Mon, 20 Nov 2017 11:24:41 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/402397/oblaci-i-kisa-pa-razvedravanje---na-planinama-sneg.html
(FOTO) PONOVO SNEG NA PLANINAMA: Zabelelo se na Kopaoniku, evo kakvo nas vreme očekuje naredne nedelje! http://www.pressonline.rs/info/srbija/402379/foto-ponovo-sneg-na-planinama-zabelelo-se-na-kopaoniku-evo-kakvo-nas-vreme-ocekuje-naredne-nedelje.html Na Kopaoniku je popodne počeo da pada sneg slabog intenziteta, koji se zadržava na tlu i krovovima, rečeno je u meteorološkoj stanici na toj planini. ]]> Foto: Infokop/Skijališta Srbije/Printscreen

Sneg je počeo da pada nešto posle 16 časova, dok je debljina snežnog pokrivača, sat kasnije iznosila oko 1,5 centimetara. "Zabeleli su se i automobil i tlo, kao i krovovi", preneo je dežurni u toj meteorološkoj stanici.

Do kraja nedelje oblačno sa kišom  U Srbiji će u ponedeljak ujutro biti mestimično slabog mraza i kratkotrajne magle. Pre podne će biti umereno i potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom.

Najniža temperatura od minus 1 do 5 C, najviša dnevna od 5 do 10 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će ujutro u pojedinim delovima grada biti kratkotrajne magle. Pre podne umereno i potpuno oblačno, uz mogućnost kratkotrajna kiše. Od sredine dana postepeno razvedravanje. Vetar umeren i jak, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 0 do 3 C, najviša dnevna oko 9 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u utorak će biti umereno i potpuno oblačno, samo na severu i istoku mestimično sa kišom. U sredu i četvrtak u jutarnjim satima mestimično slab mraz i magla, tokom dana uglavnom sunčano. Zatim do kraja perioda suvo, sa dnevnom temperaturom u porastu i u većini mesta od 12 do 17 C.

]]>
Mon, 20 Nov 2017 10:15:41 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/402379/foto-ponovo-sneg-na-planinama-zabelelo-se-na-kopaoniku-evo-kakvo-nas-vreme-ocekuje-naredne-nedelje.html
Oblačno i hladno, do 10 stepeni http://www.pressonline.rs/info/srbija/402322/oblacno-i-hladno-do-10-stepeni.html Prema prognozi meteorologa u Srbiji će danas biti u većem delu zemlje oblačno i hladno, mestimično sa slabom kišom uz nešto više padavina u južnim krajevima. ]]> Foto:B92.net

Duvaće vetar slab i umeren, istočni i severoistočni.

Najniža temperatura od 4 do 8 stepeni C, najviša od 6 do 10.

U Beogradu će takođe bti oblačno i hladno, povremeno sa kišom, uz slab i umeren vetar, istočni.

Najniza tempratura oko 7, a najviša oko 10 stepeni Celzijusa

]]>
Fri, 17 Nov 2017 11:50:17 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/402322/oblacno-i-hladno-do-10-stepeni.html
Dečak Ognjen je usamljeni đak pešak i NAJMLAĐI VODENIČAR u selu kod Ljubovije http://www.pressonline.rs/info/srbija/402257/decak-ognjen-je-usamljeni-djak-pesak-i-najmladji-vodenicar-u-selu-kod-ljubovije-.html Jedanaestogodišnji Ognjen Mićić pre podne je učenik Osnovne škole ”Vuk Karadžić” u Donjoj Ljuboviđi, kod Ljubovije, popodne vodeničar na porodičnom imanju, udaljenom dvanaest kilometara od škole. Jedan među poslednjim đacima pešacima iz ovog kraja, ne izostaje gotovo nikada iz škole, a u knjižici ređa samo četvorke i petice. ]]> Foto:blic.rs

Svako jutro Ognjen Mićić prolazi klisurom reke Ljuboviđe da bi stigao do škole. Pešači uglavnom sam, pa se dva kilometra do magistralnog puta oduže. Tu sačeka autobus, kojim stiže do škole. Za to vreme, vodenica, koju je sagradio njegov pradeda u Gornjoj Ljuboviđi, tiha je sve dok se Ognjen ne vrati iz škole. A onda u njoj počinje život, piše Distrikt.

“Ovo je žito. Njega sipam u ovaj koš, a onda povučem ovu drvenu ručku. Tada kamen počinje da se okreće. Ja onda stanem ispred i čekam da vidim kako izlazi brašno”, objašnjava, dok jednom rukom uzima kao sneg belo brašno koje ispada ispod vodeničnog kamena.

Ledena rečica Ljuboviđa baš ovde je napravila takav tok, idealan da pokrene točak vodenice, ispod drvene konstrukcije stare dva veka. Šta bi ona sve mogla ispričati, uplašio bi se i Ognjen i njegovi najbliži. Ali ona huči, moćno kao kad se sprema nevreme i mrvi sve što se među njenim kamenjem nađe. Dok vodenični kamen drobi zrno, točak se okreće svom silinom, a Ognjen podešava krupnoću brašna.

“Kada želim da zrno bude sitnije, a brašno rastresitije, ja zavrnem ovaj metalni točak. Kada želim krupnije, okrećem u suprotnom smeru”, objašnjava dok okreće točak sličan kormilu na brodovima. Sve je u njegovim malim rukama.

Kada samelje i proseje, brašno je spremno za prodaju. Ali, tu se ne završavaju njegovi omiljeni poslovi. Ispred vodenice ima ribnjak, u koji se uliva čista voda iz rečice Ljuboviđe. Unutra su šarani i somovi, koji se po sunčanom danu vide “kao na dlanu”.

“Hranim ih kuvanom pšenicom. Ponekad napravim kugle od mekinja i bacam im. Sve vole da jedu. Ja ih obožavam”, priča Ognjen.

Ne ulazi u kuću dok ne padne mrak, a osim ovih ima još neke omiljene poslove u kojima pomaže porodici. Ovaj dečak, stasao gotovo kao čovek, vozi traktor, seče drva i radi mnoge druge poslove. Uživa u netaknutoj prirodi do kasne jeseni, pored rečice bogate potočnom pastrmkom, a kako je kada padne sneg zna samo on i nekolicina meštana koji žive u ovom kraju.

]]>
Thu, 16 Nov 2017 11:47:45 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/402257/decak-ognjen-je-usamljeni-djak-pesak-i-najmladji-vodenicar-u-selu-kod-ljubovije-.html
Oblačno i hladno, povremeno kiša - do 10 stepeni http://www.pressonline.rs/info/srbija/402252/oblacno-i-hladno-povremeno-kisa---do-10-stepeni.html U Srbiji će u četvrtak biti oblačno i hladno, mestimično s kišom, a u višim planinskim predelima jugozapadne Srbije slab sneg, saopštio je RHMZ. ]]> Foto:B92.net

Vetar će biti slab i umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura kretaće se od tri do sedam, a najviša od pet do deset stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti oblačno i hladno, povremeno sa slabom kišom. Vetar će biti ; slab i umeren, istočni. Najniža temperatura biće četiri, a najviša osam stepeni Celzijusa.

U Srbiji će narednih sedam dana biti pretežno oblačno. U petak će biti uglavnom suvo. Za dane vikenda i početkom naredne sedmice biće mestimično sa kišom, a od nedelje i hladnije, u planinskim predelima sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača. Kratkotrajan sneg je ponegde moguć i u nižim krajevima.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza četvrtak, 16. novembar 2017:

Biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Izvestan stepen opreznosti se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i cerebrovaskularnim tegobama. Kod meteoropata najizraženiji mogu biti problemi sa snom, bolovi u kostima i glavobolјa.

]]>
Thu, 16 Nov 2017 10:59:02 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/402252/oblacno-i-hladno-povremeno-kisa---do-10-stepeni.html
Hladno i kišovito, sneg na planinama - do 10 stepeni http://www.pressonline.rs/info/srbija/402201/hladno-i-kisovito-sneg-na-planinama---do-10-stepeni.html U Srbiji će u sredu biti oblačno i hladno vreme, u planinama će padati vlažan sneg, a drugde mestimično slaba kiša, navodi Republički Hidrometeorološki zavod. ]]> Foto:B92.net

Severozapadni vetar će biti slab do umeren. Najniža temperatura buće od 3 do 7, a najviša od 5 do 10 stepeni.

I u Beogradu će biti oblačno i hladno vreme, povremeno uz slabu kišu. Severozapadni vetar će biti slab do umeren, najniža temperatura 4 stepena, a najviša 7 stepeni.

U narednih sedam dana, do 22. novembra, očekuje se pretežno oblačno vreme.

U četvrtak će takođe biti hladno, mestimično sa slabom kišom, a u planinama će padati vlažan sneg.

U petak i subotu vreme će uglavnom biti suvo i malo toplije.

U nedelju će ponovo biti hladnije, uz kišu, a u planinama uz sneg koji će se zadržati na tlu.

Tokom noći između nedelje i ponedeljka kratkotrajan sneg će padati i ponegde u nižim predelima.

U ponedeljak će biti hladno, a potom malo toplije, uz povremenu kišu.

Biometeorološka prognoza za sredu, 15. novembar:

Uticaj meteorološke situacije na hronične bolesnike, a naročito na cerebrovaskularne i osobe s disajnim tegobama biće relativno nepovoljan. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima, promenljivo raspoloženje i pospanost.

]]>
Wed, 15 Nov 2017 11:14:06 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/402201/hladno-i-kisovito-sneg-na-planinama---do-10-stepeni.html
DANAS NIKUDA BEZ KIŠOBRANA Oblačno i osetno hladnije http://www.pressonline.rs/info/srbija/402149/danas-nikuda-bez-kisobrana-oblacno-i-osetno-hladnije-.html U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom, intenzivnijom ujutru i pre podne u severnim i zapadnim krajevima. ]]> Foto:B9lic.rs

Tokom dana će padati uglavnom slaba kiša u prekidima. Na višim planinama jugozapadne Srbije vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 9, najviša dnevna od 6 na zapadu i severozapadu, do 15 stepeni Celzijusa na istoku zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beorgadu će biti oblačno i osetno hladnije sa slabom kišom u prekidima. Vetar slab i umeren, severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja, oko 7 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi za narednih sedam dana, do petka će biti oblačno i hladno, mestimično sa kišom, na planinama jugozapadne Srbije sa vlažnim snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Zatim uglavnom suvo uz manji porast temperature.

]]>
Tue, 14 Nov 2017 11:18:11 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/402149/danas-nikuda-bez-kisobrana-oblacno-i-osetno-hladnije-.html
Oblačno i vetrovito sa kišom, ali ponegde i do 21 stepena http://www.pressonline.rs/info/srbija/402080/oblacno-i-vetrovito-sa-kisom-ali-ponegde-i-do-21-stepena.html U Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno i vetrovito, mestimično s kišom, osim na jugoistoku i istoku zemlje gde će biti suvo, saopštio je RHMZ . ]]> Foto:B92.net

Duvaće umeren i jak vetar, pre podne u planinskim predelima i na jugu Banata sa olujnim udarima, dok će tokom dana na severu i zapadu zemlje vetar biti u skretanju na slab i umeren.

Najniža temperatura biće od šest do 13 stepeni, a najviša dnevna od 11 na severozapadu do 21 stepen na jugoistoku zemlje.

I u Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i vetrovito, povremeno s kišom, uz umeren i jak vetar tokom prepodneva. Najniža temperatura biće oko 13, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

U Srbiji će do petka biti oblačno i osetno hladnije, mestimično s kišom, na planinama jugozapadne Srbije i vlažnim snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Od petka će biti uglavnom suvo, sa temperaturama oko prosečnih vrednosti.

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti u pojačanju usled nepovolјnog uticaja biometeorološke situacije. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima.

Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje.

]]>
Mon, 13 Nov 2017 10:56:51 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/402080/oblacno-i-vetrovito-sa-kisom-ali-ponegde-i-do-21-stepena.html
Danas oblačno i suvo, do 15 stepeni http://www.pressonline.rs/info/srbija/402002/danas-oblacno-i-suvo-do-15-stepeni.html Vreme u Srbiji će biti umereno oblačno i suvo, sa slabim vetrom, a samo ujutru je mestimično moguća magla. ]]> Foto:B92.net

Jutarnje temperature će biti od tri do osam a najviše dnevne od 10 do 15 stepeni.

I u Beogradu će biti umereno oblačno i suvo. Jutarnja temperatura će biti oko osam a najviše dnevna oko 3 stepeni.

Od subote se u najvećem delu zemlje očekuje umereno oblačno i uglavnom suvo vreme. Od nedelje sledi naoblačenje s kišom, a ponegde i snegom. Prestanak padavina se očekuje u sredu, ali neće biti porasta temperature.

Očekuje se poboljšanje biometeoroloških prilika koje će doprineti postepenom smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih osoba. U jutarnjim satima oprez se i dalje savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija najizraženije mogu biti glavobolja i reumatski bolovi.

]]>
Fri, 10 Nov 2017 11:00:02 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/402002/danas-oblacno-i-suvo-do-15-stepeni.html
Tužilac po privatnoj dužnosti! http://www.pressonline.rs/info/srbija/401966/tuzilac-po-privatnoj-duznosti.html Tužilac koji po službenoj dužnosti goni Mirkovića, Dragoslav Popović već je u ranijem procesu protiv Ničića, pokazao da je spreman da izvrši sve naloge koje mu postavi partija, koja ga je i dovela na to mesto. ]]> Foto: Facebook

Naime Dragoslav Popović, u procesu protiv Ničića 2007. godine, je namerno odugovlačio proces, zbog nezakonite gradnje, rekonstrukcije i održavanja 10 lokalnih putnih pravaca na teritoriji opštine Zaječar i lokalnog puta na zemljištu železnice Srbije u kamenolomu Čokonjar, sve dok slučaj nije zastareo.

Prema nezvaničnim izvorima, političko hapšenje i montiranu sudsku istragu zbog navodnih malverzacija u Zaječaru protiv Mirkovića vodi Dinkićev ekspert za pljačku istočnog dela Srbije, knez timočki po sopstvenoj želji, Boško Ničić.

]]>
Thu, 9 Nov 2017 18:11:11 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/401966/tuzilac-po-privatnoj-duznosti.html
Danas oblačno, ali bez padavina, kiša od vikenda http://www.pressonline.rs/info/srbija/401950/danas-oblacno-ali-bez-padavina-kisa-od-vikenda.html U Srbiji će danas biti oblačno i uglavnom suvo, sa slabim vetrom. Jutarnje temperature biće od pet do devet, a najviše dnevne od 11 do 15 stepeni. ]]> Foto:B92.net

I u Beogradu se očekuje oblačno vreme, a temperatura će se kretati od osam do 13 stepeni.

Do subote se u najvećem delu zemlje očekuje umereno oblačno i uglavnom suvo vreme. Od vikenda sledi naoblačenje s kišom, a ponegde i snegom. Prestanak padavina se očekuje u sredu, ali neće biti porasta temperature.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 9. novembar 2017.

Usled očekivane biometeorološke situacije osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim tegobama i dalјe se savetuje oprez.

Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolјa, bolovi u mišićima i promenlјivo raspoloženje.

Neophodno je i povećanje opreznosti svih učesnika u saobraćaju.

]]>
Thu, 9 Nov 2017 11:08:35 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/401950/danas-oblacno-ali-bez-padavina-kisa-od-vikenda.html
UŽICE DOBILO KRUŽNI TOK, PRVI DAN NASTAO HAOS: Snimak obišao celu Srbiju, a jedan detalj je sve nasmejao! (VIDEO) http://www.pressonline.rs/info/srbija/401937/uzice-dobilo-kruzni-tok-prvi-dan-nastao-haos-snimak-obisao-celu-srbiju-a-jedan-detalj-je-sve-nasmejao-video.html Užičani su u utorak otvorili kružni tok, a već je napravljen i prvi saobraćajni prekršaj. ]]> S obzirom na to da je ovo prvi kružni tok u gradu Užicu, meštani će morati da obnove gradivo i podsete se ko ima prvenstvo prolaza na raskrsnici sa kružnim tokom. 

Samo nekoiko sati po puštanju raskrsnice objavljen je video snimak dvojice vozača koji se brzo proširio i postao hit na svim društvenim mrežama.

 Naime, osnovno pravilo u kružnom toku je da se prilikom ulaska u raskrnicu mora voziti u desnu stranu, ali je jedan od vozača krenuo u kontra smeru. On ne samo da je skrenuo levo, već je vozio u susret automobilu koji se pravilno kretao, pa je iz raskrsnice izašao trakom koja je predviđena za ulazak u kružni tok. 

]]>
Thu, 9 Nov 2017 06:50:45 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/401937/uzice-dobilo-kruzni-tok-prvi-dan-nastao-haos-snimak-obisao-celu-srbiju-a-jedan-detalj-je-sve-nasmejao-video.html
Danas oblačno, do 13 stepeni http://www.pressonline.rs/info/srbija/401879/danas-oblacno-do-13-stepeni.html Vreme u Srbiji će biti pretežno oblačno i vetrovito, a ponegde se može očekivati kiša, najavio je Republički Hidrometeorološki zavod. ]]> foto:b92.net

Popodne i uveče se očekuje razvedravanje i slabljenje vetra.

Najniže temperature će biti od sedam do 10 stepeni, a najviša dnevna od devet do 13.

I u Beogradu će danas biti pretežno oblačno i vetrovito, a temperatura će biti od osam do 11 stepeni.

]]>
Wed, 8 Nov 2017 10:57:32 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/401879/danas-oblacno-do-13-stepeni.html
JEZIV NAPAD U PANČEVU! TUKAO ŽENU MOTKOM, A ONDA IZVADIO NOŽ: Sve se odvijalo nasred ulice, a onda je naišao vojnik Ristić! http://www.pressonline.rs/info/srbija/401868/jeziv-napad-u-pancevu-tukao-zenu-motkom-a-onda-izvadio-noz-sve-se-odvijalo-nasred-ulice-a-onda-je-naisao-vojnik-ristic.html Ministarstvo odbrane Srbije je pohvalilo starijeg vodnika Ivana Ristića jer je u nedelju na vašaru u Pančevu spasao život jednoj napadnutoj ženi. ]]> Foto: Ministarstvo odbrane

Ristić, komandir Streljačkog voda u 11. Pešadijskom bataljonu Prve brigade je "izlažući život oštrici noža iskazao svu odlučnost i hrabrost koje krase jednog pripadnika Vojske Srbije", piše u saopštenju Ministarstva. 

Jedan muškarac je na vašaru, prekoputa kapije pančevačke kasarne "Stevica Jovanović" u kojoj Ristić radi, motkom udarao ženu po glavi, a potom ju je napao nožem. Ristić je ispričao da je "spazio čoveka kako svom silinom motkom udara ženu po glavi... Kad se motka polomila čovek je iz automobila uzeo nešto i krenuo ponovo ka ženi koja je ležala. Primetio sam da nož izbezumljeno zariva u telo žene. Sve se odvijalo u trenu...

Neki ljudi su bili nezainteresovani, neki su bežali, okretali glavu od krvavog prizora. Niko nije pomagao ženi koja vrišti". Ristić je pretrčao put i bacio se na napadača da bi mu oduzeo nož."Niko od građana nije prišao da mi pomogne. Srećom pritrčale su kolege Jovan Đokić i Goran Vasić. Uspeli smo da mu oduzmemo nož ... Neko je pozvao hitnu pomoć i policiju", rekao je Ristić. 

"Uniforma Vojske Srbije... obavezuje, ne preza pred opasnošću. Pa, ovo bi uradio svaki pripadnik moje jedinice, svaki pripadnik Vojske, bez dvoumljenja i ustezanja. Tako smo učeni", rekao je Ristić.

]]>
Wed, 8 Nov 2017 06:57:29 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/401868/jeziv-napad-u-pancevu-tukao-zenu-motkom-a-onda-izvadio-noz-sve-se-odvijalo-nasred-ulice-a-onda-je-naisao-vojnik-ristic.html
Alarmantno: Male boginje dobili i Beograđani koji nisu bili u kontaktu sa zaraženima! Obolelima se zdravlje komplikuje, pokosila ih upala pluća http://www.pressonline.rs/info/srbija/401839/alarmantno-male-boginje-dobili-i-beogradjani-koji-nisu-bili-u-kontaktu-sa-zarazenima-obolelima-se-zdravlje-komplikuje-pokosila-ih-upala-pluca.html Dvе оbоlеlе оsоbе u Beogradu su deca do pеt gоdinа, dок su druge dvе stаriје оd 20 gоdinа. ]]> Foto: Profimedia

Među obolelima od malih boginja u Srbiji, čiji broj konstantno raste, ima pacijenata koji imaju teške zdravstvene komplikacije pa se čak četiri osobe bore sa upalom pluća. U Beogradu su potvrđeni prvi oboleli među kojima su i deca mlađa od pet godina a koji nisu bili u kontaktu sa zaraženim pacijentima na Kosovu i Metohiji, gde tinja epidemija morbila. 

Institut za virusologiju, vakcine i serume "Tоrlак" danas je, naime, dоstаviо lаbоrаtоriјsкu pоtvrdu slučајеvа mаlih bоginjа коd čеtiri оsоbе sа prеbivаlištеm u Bеоgrаdu, zа које је Grаdsкi zаvоd zа јаvnо zdrаvljе Bеоgrаd dоstаviо priјаvu sumnjе.

Ono što je zabrinjavajuće, obolele оsоbе nisu bilе u коntакtu sа оsоbаmа sа pоdručја Коsоvа i Mеtоhiје, niti sа оsоbаmа sа sličnоm кliničкоm sliкоm nа tеritоriјi prеbivаlištа.

- Dvе оbоlеlе оsоbе su mlаđe оd pеt gоdinа, dок su prеоstаlе dvе stаriје оd 20 gоdinа. Оbоlеli su nеvакcinisаni, оdnоsnо nеpоznаtоg vакcinаlnоg stаtusа. Svi оbоlеli su hоspitаlizоvаni nа Institutu zа zdrаvstvеnu zаštitu mајке i dеtеtа Srbiје "Dr Vuкаn Čupić”, оdnоsnо nа Кlinici zа infекtivnе i trоpsке bоlеsti Кliničкоg cеntrа Srbiје.

Коd јеdnе оd оbоlеlih оsоbа diјаgnоstiкоvаnа је upаlа plućа, као јеdnа оd tеžih коmpliкаciја mаlih bоginjа - navodi Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", koji svakodnevno izveštava o epidemiološkoj situaciji morbila u Srbiji. 
Prema podacima ovog Instituta od pоčеtка окtоbrа 2017. gоdinе, zакljučnо sа današnjim danom u našoj zemlji, uкljučuјući i tеritоriјu nаdlеžnоsti Zаvоdа zа јаvnо zdrаvljе Коsоvsка Mitrоvicа uкupnо 64 osobe su obolele od malih boginja, koje su vodeći uzrok smrtnosti dece u svetu. 

]]>
Tue, 7 Nov 2017 19:14:06 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/401839/alarmantno-male-boginje-dobili-i-beogradjani-koji-nisu-bili-u-kontaktu-sa-zarazenima-obolelima-se-zdravlje-komplikuje-pokosila-ih-upala-pluca.html
Sunčano širom zemlje, tokom noći naoblačenje http://www.pressonline.rs/info/srbija/401808/suncano-sirom-zemlje-tokom-noci-naoblacenje.html U Srbiji će u većini krajeva, osim Timočke Krajine, biti pretežno sunčano vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. ]]> Foto:b92.net

Duvaće slab i umeren, povremeno jak jugoistočni vetar u košavskom području, a u južnom Banatu sa udarima olujne jačine. Tokom noći, prvo u zapadnim i jugozapadnim, a zatim i u ostalim krajevima, očekuje se naoblačenje mestimično sa kišom.

Jutarnja temperatura biće od nule do osam, najviša dnevna od 14 do 18 stepeni.

Tokom noći se prvo u zapadnim i jugozapadnim, a zatim i u ostalim krajevima očekuje naoblačenje mestimično sa kišom.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i vetrovito sa umerenim, povremeno jakim jugoistočnim vetrom. Jutarnja temperatura će biti oko osam, najviša dnevna oko 15 stepeni.

Narednih dana će biti oblačno i hladnije. U sredu i četvrtak biće pretežno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom. U petak i subotu biće pretežno sunčano. U nedelju i početkom naredne sedmice će biti oblačno i hladnije, u višim planinama sa snegom.

Biometeorološka prognoza za utorak, 7. novembar, 2017.

Negativna biometeorološka situacija usloviće tegobe kod svih hroničnih bolesnika, a poseban oprez se savetuje osobama sa srčanim i psihičkim oboljenjima, kao i asmatičarima. Od reakcija su moguće slaba koncentracija i pospanost.

]]>
Tue, 7 Nov 2017 10:48:32 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/401808/suncano-sirom-zemlje-tokom-noci-naoblacenje.html
OD VETRA ĆEMO DA POLUDIMO: Evo kada staje košava (FOTO) http://www.pressonline.rs/info/srbija/401788/od-vetra-cemo-da-poludimo-evo-kada-staje-kosava-foto.html U sredu je najavljena kiša za celu zemlju, tako da se očekuje da će to tada vreme biti ujednačeno. ]]> Foto: Tanjug/AP

Vetar koji duva od sinoć širom Srbije mnogima ide na nerve, pa se već pitaju dokle će. Zbog jakih udara, iz AMSS su čak apelovali na vozale da pažljivo voze i ne jurcaju. Sudeći prema trenutnoj prognozi, vetar će nas živcirati još nekoliko dana.
U Srbiji će sutra ujutru po kotlinama zapadne i južne Srbije mestimično biti magla i slab mraz, a u toku dana u većem delu pretežno sunčano i malo toplije, do 16 stepeni. U sredu je najavljena kiša za celu zemlju, tako da se očekuje da će to tada vreme biti ujednačeno.

Već od srede uveče mogu se očekivati slabiji udari vetra, a do kraja radne nedelje situacija će se sasvim normalizovati u celoj zemlji.

Beograd

Prema izgledima vremena za narednih šest dana, u sredu će biti pretežno oblačno i mestimično sa kišom. U četvrtak umereno do potpuno oblačno ujutro i prepodne još ponegde sa kišom. Posle podne sa jugozapada postepeno razvedravanje.
U petak, subotu i nedelju biće pretežno sunčano. Danas i sutra nas očekuje povremeno jak vetar, međutim od srede će se situacija smiriti.

Novi Sad

Novosađane u narednom periodu očekuje kišovito vreme. Sutra će biti najtopliji dan u ovoj nedelji, ali već u sredu će pasti kiša. U četvrtak nas očekuje pljusak, a u petak i subotu mestimično sunčano vreme. Ipak, u nedelju će temperatura biti 11 stepeni i očekuje se kiša.

Danas i sutra duvaće jak vetar, međutim od četvrtka će se situacija normalizovati.

]]>
Tue, 7 Nov 2017 06:30:49 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/401788/od-vetra-cemo-da-poludimo-evo-kada-staje-kosava-foto.html
Danas sunčano i toplije, do 20 stepeni http://www.pressonline.rs/info/srbija/401749/danas-suncano-i-toplije-do-20-stepeni.html U Srbiji će ujutro po kotlinama na jugu i zapadu mestimično biti magla i slab mraz, a u toku dana u većem delu zemlje pretežno sunčano i malo toplije. ]]> Foto:b92.net

Duvaće slab do umeren vetar, u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata olujni.

Najniža temperatura biće od minus dva do sedam stepeni, a najviša od 13 u Timočkoj Krajini do 20 stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i malo toplije, uz umeren, povremeno jak vetar. Najniža temperatura biće oko šest, a najviša oko 17 stepeni.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u većem delu Srbije u ponedeljak će biti pretežno sunčano s temperaturom malo iznad prosečnih vrednosti.

Na zapadu i jugozapadu Srbije očekuje se postepeno naoblačenje.

U utorak i sredu umereno do potpuno oblačno, sa slabom kišom.

U četvrtak suvo uz delimično razvedravanje, a u petak postepeno naoblačenje, košava u pojačanju, za vikend povremeno kiša, na višim planinama sneg.

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj. Osobama sa srčanim i psihičkim tegobama se savetuje izvestan oprez.

Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa, razdražlјivost i problemi sa snom.

]]>
Mon, 6 Nov 2017 10:59:10 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/401749/danas-suncano-i-toplije-do-20-stepeni.html
MUAMER ZUKORLIĆ RASKRINKAO PROSVETNU MAFIJU SRBIJE NA N1 TELEVIZIJI! http://www.pressonline.rs/info/srbija/401745/muamer-zukorlic-raskrinkao-prosvetnu-mafiju-srbije-na-n1-televiziji.html U poslednjoj emisiji Jugoslava Ćosića „Pressing“, gost je bio Muamer Zukorlić, osnivač Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru i predsednik Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije. Ne ulazeći u problematiku akreditacije Internacionalnog univerziteta, naša ekipa koja se bavi istraživačkim novinarstvom kada su problemi visokoškolskog obrazovanja u pitanju – analizirala je njegove tvrdnje i dodatno istraživala rad Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta (KAPK). Podaci, kojima raspolaže naša redakcija, potpuno podržavaju sve Zukorlićeve tvrdnje. ]]> Foto: Muamer Zukorlić, prof. dr Srđan Stanković, Nebojša Janićijević

Na pozicijama u KAPK-u i Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje, od 2005. godine, „rotiraju“ se jedni te isti ljudi, a na pozicijama ministara prosvete i njihovih zamenika i državnih sekretara sede nesposobni ljudi. U ove prve spadaju: Ćemal Dolićanin, Srbijanka Turajlić, Vera Vujčić, Dušan Teodorović, Dejan Popović... a, u druge: Srđan Verbić, Milovan Šuvakov...
1. Ćemal Dolićanin je ogrezao u korupciju i zloupotrebu vlasti. Na državnom univerzitetu iz Novog Pazara, zaposlio je, u vreme dok je bio rektor, svoje četvoro dece! Takođe, od kada je on na čelu KAPK-a, u Srbiji je bukvalno „podeljeno“ više desetina akreditacija tzv. „visokih škola za strukovne studije“! Od Zvečana, pa do Subotice. Zukorlić ih je opravdano nazvao „garaža fakulteti/škole“. Zukorlić je, takođe, u pravu kada tvrdi da Dolićanin, lobirajući u KAPK-u, utiče da se menjaju pozitivni izveštaji recenzenata i da se daju negativna mišljenja ove komisije! To je čist kriminal i zloupotreba službenog položaja, sa ogromnom sumnjom na korupciju! Inače, Dolićanin, je, kako kažu oni koji ga znaju – osetljiv na novac „ispod žita“, šta god to značilo. Pored ostalog, već duže vreme, ovaj penzioner koristi i „specijalne“ (čitaj „intimne“) veze u Ministarstvu prosvete, kako bi i – na taj način – ostvarivao svoje ciljeve i nelegalnu korist. Još jedna „veza“, a koja nije „intimna“ (verovatno) je i to, što je na tajnom platnom spisku vlasnika Univerziteta „Singidunum“, Milovana Stanišića! Milovan je, inače, „ekspert“ za korupciju. Na njegovom platnom spisku, i to legalnom, bili su, u vreme kada su bili na pozicijama i Srđan Stanković (predsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje) i Nebojša Janićijević (u to vreme potpredsednik Komisije za akreditaciju). Najflagrantniji primer je Endre Pap. Milovan Stanišić je Papa zaposlio, kao profesora, na svom fakultetu u Novom Sadu, samo nekoliko nedelja pošto je ovaj (Pap) postao predsednik Komisije za akreditaciju!!! Dakle, ova trojica su, kroz „regularne“ plate od po više hiljada evra mesečno – transparentno bili korumpirani!!! I niko nije reagovao, makar zbog konflikta interesa!!! (dokumentaciju o ovom kriminalu poseduje redakcija našeg portala, a ovde ćemo objaviti samo deo, zbog nedostatka prostora). Inače, pomenuti Stanišić ima desetak krivičnih prijava (namerni stečaj, falsifikovanje, podsticanje poštara na kriminal, itd...), kao i dve izvršne presude na po tri meseca zatvora. Raznim mahinacijama godinama izbegava da ode na izdržavanje kazne, a nekih je i oslobođen, koristeći svoju poznatu metodu („ispod žita“). Da podsetimo naše čitaoce da je suvlasnik Stanišićevog univerziteta "Singidunum", par godina, bio i vođa surčinskog klana Ljubiša Buha-Čume. Inače, ovaj sumanuti čovek, opsednut idejom da „samo Univerzitet Singidunum, pored Beogradskog, treba da postoji u Srbiji“ - sklon je podmetanjima, prisluškivanjima, anonimnim prijavama policiji, sudovima, poreskim organima... Još je poznatiji, kako sam kaže, kao „crni i beli mag“. Zbog svojih „specijalnih“ veza sa Ćemalom Dolićaninom, „Singidunum“ je jedan od retkih privatnih univerziteta, koji nikada ne pada „pod udar“ KAPK-a!
2. Srbijanka Turajlić je, u svojoj karijeri, najpoznatija da je kao „vrhunski stručnjak“, otišla u penziju kao vanredni profesor! Nikada nije izabrana za redovnog profesora, a zvanje „vanredni profesor“ imala je pune 22 godine, do penzije! Dakle, za sve to vreme nije uspela da dobije najviše zvanje, tj. „redovni profesor“. Poznavaoce kriterijuma za izbor u viša nastavnička zvanja na univerzitetima, ovo ne-napredovanje ne može da začudi. Naime, ova potpuno beznačajna žena i u obrazovanju i u nauci napravila je (ne napisala) – samo jednu knjigu u 40 godina dugoj „karijeri“: „Praktikum za laboratorijske vežbe iz automatskog upravljanja“! To nije dovoljno ni za najniže nastavničko zvanje „docent“, ali – koga je briga za to! Taj „praktikum“ znači  da je ova kritičarka svega, svačega i svakoga samo sakupila tuđe radove i objavila u neautorskoj knjizi! Ona, po prećutnom kodeksu časti, koji važi u akademskom svetu, ne bi smela da koristi univerzitetsko zvanje „profesor u penziji“, već samo akademsku titulu „doktor“. Ali, to je samo „vrh ledenog brega“, šta je ova žena učinila visokoškolskom obrazovanju Srbije. Svojim prisustvom u vrhu obrazovnog sistema Srbije (pomoćnik ministra, bila u Komisiji za akreditaciju, u Republičkom savetu za unapređenje visokoškolskog obrazovanja, itd...) – razorila je ovaj sistem! I dr Muharem Zukorlić je tu potpuno u pravu: ona je začetnik velikog zločina, koji se zove „ubistvo visokog obrazovanja u Srbiji“, pre svega sumanutim insistiranjem na tzv. „Bolonjskoj deklaraciji“, od koje se još oporavljamo, a onda i nesuvislim, neutemeljenim i glupavim kritikama obrazovnog sistema u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji. Njena pljuvačina po sistemu obrazovanja, u kojem je stekla sva svoja akademska zvanja je smejurija, koja upućuje na to da – ako sve to nije valjalo i bilo bezvredno – onda da poništimo sve diplome iz tog perioda – uključujući i njene!
3. Vera Vujčić je „standardni član“ ove, kako ih Zukorlić ispravno naziva, prosvetne oligarhije. Dugo je, čak predugo, u Komisiji za akreditaciju. Da nije nanela beskrajno mnogo štete privatnim univerzitetima, ne bi bila vredna pomena. Međutim, i ona se, više od 10 godina, „rotira“ na raznim uticajnim mestima u visokom obrazovanju. Nije (još) utvrđeno da li je korumpirana.
4. Dušan Teodorović, nazovi „akademik“, povampirio se pod stare dane. Dugogodišnji član KAPK-oligarhije, ali ne mnogo poznat, naprasno je odlučio da se „aktivira“ nametljivim pljuvanjem aktuelne vlasti, po opozicionim medijima, ne shvatajući da je njegovo vreme odavno prošlo, a da je i on prolazan, u svakom smislu. Najveći „domet“, u poslednje vreme, bio mu je što se obrušio na dva mlada državna sekretara u Ministarstvu prosvete, a na sednici Rektorskog saveta Konferencije univerziteta Srbije (KONUS). Doslovno je rekao: „Šta će nam ovi ovde? Oni su predstavnici ove državne mašinerije, koja nam je uvalila ovaj novi, nedemokratski Zakon o visokom obrazovanju“. E, akademiče, akademiče! Nedemokratski je, zato što ti i tvoja KAPK- oligarhija nećete moći da žarite i palite akademskim prostorom Srbije, deleći akreditacije – i „šakom i kapom“ - a prema principu „ko koliko da“!!! Novi zakon dao je veća ovlašćenja ministru prosvete, ne zato da bi se „gušila autonomija univerziteta“, kako ti i tebi slični tvrdite – već da bi KAPK-oligarhiju zaustavio u sramnoj, višegodišnjoj korupciji! Demokratija nije lopovluk, kao što ti i tvoji saučesnici mislite! Usput, prestani da blatiš vlast i neke privatne univerzitete! Zaboravio si, akademiče, da si, zbog toga, na sudu, da gubiš sudski proces i da ćeš uskoro morati da platiš veliku odštetu!
5. Dejan Popović, predsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, koga je, na to mesto, lobirajući kod ministra Srđana Verbića, postavila njegova „prijateljica“ iz Londona, mlađana Miljana Radivojević. Dok je bio (neuspeli) ambasador u Londonu, redovno su se viđali (mesto poznato redakciji), a kada se „ambasador“ vratio iz Londona, „tajno mesto“ bilo im je u kafani ispod Pančevačkog mosta „Kod Goce i Renata“. Miljana je bila na doktorskim studijama na UCL (University College of London), a kada bi dolazila u Beograd, tamo su se sastajali. U međuvremenu, razmenjivali su dirljive mejlove, u kojima je Dejan, nežno nju (Miljanu) oslovljavao sa „doktorice“. Miljana je odbranila disertaciju (2012), postala formalno „doktorica“. Ali, avaj! Nedugo  zatim, na Arheološkom institutu SANU – utvrđuju da je „doktorica“ 100% plagirala njihov makro projekat, koji se radi još od 1996. godine! „Doktoricu“ su suspendovali sa svih britanskih institucija (danima je, preko mejlova i skajpa, kukala svojoj drugarici Jeci, kako je „svi ignorišu“), pokušala je da, preko svojih prijatelja iz Petnice, koji su radili u Kanadi – dobije mesto na Državnom arheološkom institutu u Torontu. Tri radna mesta su bila slobodna i tri kandidata su se javila. U izveštaju komisije za prijem za prva dva je pisalo „primljen“, a za Miljanu Radivojević – „odbijena“ (refused)! Redakcija, takođe, ima kompletnu dokumentaciju o celom ovom „slučaju“, uključujući prepisku, fotografije i slično. Tako je „doktorica“ – plagijatorka krenula u ponor svoje „karijere“, na veliko žaljenje „prijatelja“ Dejana Popovića. I zašto je Miljana, uopšte, važna u ovoj priči? Zato što je direktno uticala na postavljenje Popovića na mesto predsednika Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, što je doprinelo učvršćivanju pozicija KAPK-oligarhije, pošto je Popović pod direktnim uticajem Ćemala Dolićanina. Uz to, na već pomenutoj sednici Rektorskog saveta KONUS-a, Popović je ocrnio Zakon o visokom obrazovanju, podržavajući tvrdnje KAPK-oligarhije da se, navodno, ruši „autonomija univerziteta“.
6. Dr Muamer Zukorlić je direktno optužio ministra Srđana Verbića za ruiniranje sistema visokoškolskog obrazovanja, zbog njegove nesposobnosti da se inicira bilo kakva promena u obrazovanju, kao i zbog potpune nesposobnosti da vodi ovo ministarstvo. I Zukorlić je potpuno u pravu! Verbić deluje nesposobno, već na prvi pogled! Međutim, šta Muamer Zukorlić (možda) nije znao, to je da je dr Srđan Verbić napisao (i odbranio) doktorsku disertaciju od čak 97 strana!!! (Redakcija poseduje primerak). Uz to, odbranio je u sasvim drugom području od onoga, čime se bavio cele karijere (fizika). Najneregularnije od svega neregularnog u ovoj „disertaciji“ je što mu je član komisije (jedno vreme i mentor) bio docent, što je mimo svih propisa! Dakle, disertacija, koja je po stručnoj oceni „skup nebuloza“ je, po svim standardima i propisima – nevažeća!!! Naravno, gledali smo i Verbićeve istupe u medijima, pa nam je jasno da se nebuloze nisu pojavile samo u njegovoj „disertaciji“. Dakle, kritičari tuđih disertacija, pa i Zukorlićeve su plagijatori i „stručnjaci“, koji pišu disertacije na nivou jednog ozbiljnijeg studentskog seminarskog rada!
7. Milovan Šuvakov je fizičar, koji je kako tvrdi već pomenuta plagijatorka Miljana Radivojević – veći od Njutna! (hahaha!). Šuvakov je utvrdio nešto što, do dan danas, niko na Planeti nije! Pa šta je sa tom Nobelovom nagradom? Kako da ti se izmakne, naučniče vrli? Pošto nije dobio ovu nagradu, Šuvakov je rešio da dobije šta god. Tako je, na Institutu za fiziku gde radi – nemilosrdno „preskakao“ stručna i naučna zvanja, kako bi, što pre, došao do najvišeg! (Redakcija poseduje zapisnike sa sednica izbornog veća, kao i svedočenja njegovih kolega). Kao pomoćnik ministra Verbića, istakao se „herojskom“ borbom protiv privatnih univerziteta (ne svih). Najveći domet u karijeri mu je to, što je bio kolovođa (zajedno sa Dejanom Popovićem) u bezuspešnom pokušaju otmice jednog velikog privatnog univerziteta. (Svi dokazi nalaze se u redakciji).
Dakle, dr Muarem Zukorlić je, u svim svojim tvrdnjama – u pravu! Borba protiv KAPK-oligarhije i korupcije u visokom školstvu – mora da se nastavi! Odbor za obrazovanje Skupštine Srbije, Ministarstvo sa ministrom prosvete na čelu i novi Zakon o visokom obrazovanju – treba da budu osnov „pokreta otpora“ protiv pomenute, beskrupulozne prosvetne mafije.

]]>
Mon, 6 Nov 2017 10:15:56 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/401745/muamer-zukorlic-raskrinkao-prosvetnu-mafiju-srbije-na-n1-televiziji.html
Penzioneri u Boru na dan penzije dobijali oralni seks: Devojka im usred akcije otme novčanik, pa je oni jure gologuzi po gradu! http://www.pressonline.rs/info/srbija/401679/penzioneri-u-boru-na-dan-penzije-dobijali-oralni-seks-devojka-im-usred-akcije-otme-novcanik-pa-je-oni-jure-gologuzi-po-gradu.html Ona bi na dan kada su penzioneri primali penzije, izabrala žrtvu. Prilazila bi i nudila usluge oralnog zadovoljavanja, a penzionera, koji bi pristao, vodila je u najbliži park u gradu. ]]> Foto-ilustracija: Profimedia.com, Bod zlomu, Pixabay

Devojka A. Š. (28), iz Bora osumnjičena je da je ojadila na desetine penzionera kojima bi, dok ih je u parku oralno zadovoljavala, drugom rukom krala novčanik sa penzijom i bežala! I to baš - usred završnice!

Ona bi na dan kada su penzioneri primali penzije, izabrala žrtvu. Prilazila bi i nudila usluge oralnog zadovoljavanja, a penzionera, koji bi pristao, vodila je u najbliži park u gradu!

Tu bi čoveku spuštala pantalone do kolena i počela da ga oralno zadovoljava, dok bi drugom rukom krala novčanik i odmah bežala.

Penzionera bi, u pokušaju da je stgnu, padali, jer bi se sapleli o sopstvene pantalone. Nekoliko nih je, čak, zadobilo i prelom nosa i ruke prilikom pada.

Sumnja se da je broj penzionera koje je A. Š. pokrala na ovaj način veći od prijavljenog, ali da oni slučaj, zbog porodice i bruke, nisu ni prijavili policiji.

]]>
Fri, 3 Nov 2017 15:10:19 +0100 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/401679/penzioneri-u-boru-na-dan-penzije-dobijali-oralni-seks-devojka-im-usred-akcije-otme-novcanik-pa-je-oni-jure-gologuzi-po-gradu.html