Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 09. 2012.

Priređen program Baština u okviru Vukvog sabora

U okviru 78. Vukovog sabora večeras je u Loznici priređen program Batina , koji na svojevrstan način podseća građane na značajne ljude i kulturnu istoriju tog grada

Predstavnica organizatora, direktorka Centra za kulturu Vuk Karadžić iz Loznice Dajana Đedović rekla je Tanjugu da se programom Baština svake godine u okviru Vukovog sabora izdvajaju značajni ljudi ili pojave koje su u vezi sa tim gradom.

Ona je dodala da je večeras, drugog dana Sabora, u lozničkom Muzeju Jadra otvorena izložba Milenko Marin lekar, humanista koju je pripremio istoričar Goran Vilić. Prema njenim rečima, Marin je bio Lozničanin koji je učinio mnogo toga za očuvanje Vukovog sabora i Vukove spomen-kuće, zbog čega su se organizatori opredelili da mu odaju počast.

Nešto kasnije u Vukovom domu kulture u Loznici usledio je program folklornog ansambla i pozorišta lozničkog Kulturno-umetničkog društva Karadžić pod nazivom Sto dvadeseti imendan .

Lozničani će sutra uveče imati priliku da čuju trio Vlatka Stefanovskog u Vukovom domu kulture, na koncertu u okviru saborskog programa Homo balkanikus .

Sedmodnevnu manifestaciju koja se 78 put održava u čast reformatora srpskog jezika i velikana naše kultureVuka Karadžića, sinoć je u Loznici otvorio ministar kulture i informisanja Bratislav Petković, a programi će se u Jadru održavati svakoga dana do kraja sedmice.

U nedelju će u Tršiću, rodnom mestu našeg velikana,biti priređena centralna svečanost, a organizator 78. Vukovog sabora je Centar za kulturu Vuk Karadzić iz Loznice, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, i domaćina - grada Loznice.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage