Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 10. 2012.

Baletom Severna bajka Madlenianum počinje novu sezonu

Novu sezonu Opere i teatra Madlenianum otvoriće sutra uveče baletska predstava Severna bajka u koreografiji, režiji i dramaturgiji Stae Zurovca

Balet na romantičnu, nostalgičnu muziku jednog od najvećih kompozitora 19.veka Norvežanina Edvarda Griga, koja je komponovana za dramu Henrika Ibzena "Per Gint", premijerno je izveden krajem prošle godine na zemunskoj sceni.

Prvi put na sceni Madlenianuma balet je izveden sa simfonijskim orkestrom, uz "živu" muziku koju je sa orkestrom kreirao dirigent Stanko Jovanović igrali su baletski igrači Miloš Marjan kao Per Gint, Bojana Žegarac kao Solveiga, Olga Olćan kao Anitra, Sanja Ninković kao Ingrid, Danica Arapović kao Majka Ase.

U baletskoj predstavi učestvuju i vokalni solisti Nenad Nenić, bariton, Tanja Obrenović, mecosopran i mlada Jasmina Stojković, sopran u vokalnoj ulozi Solvejge. Ulogu u baletskoj predtsvi "Severna bajka" imao je i dramski umetnik Bojan Krivokapić.

Kostime za baletski spektakl u kome se uz muziku udružio ljudski glas, pevanje, govorenje, dramsko zbivanje i igra, uradila je Bjanka Adžić Ursulov.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage