Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 02. 2018.  - Autor: Tanjug

Bojana Stefanović: Da se okrenem naopačke, nisam M.Monro

BEOGRAD - I da se okrenem naopačke nikada ne bih mogla da igram Merlin Monro, čak ni u autobiografskom filmu o njoj, jer po glumačkom habitusu ne potpadam pod tu vrstu žena, kazala je glumica Bojana Stefanović, koja deset godina igra Puslicu u predstavi "Neki to vole vruće", čije je jubilarno 150. izvođenje zakazano za večeras na sceni Pozorišta na Terazijama.

Bojana Stefanović: Da se okrenem naopačke, nisam M.Monro

Foto:Tanjug (Dragan Kujundzic)

Premijera pozorišne predstave "Neki to vole vruće" bila je 1990. godine, a jubilej se odnosi na obnovljenu predstavu iz 2007.

Predstava je nastala po holivudskom klasiku "Neki to vole vruće" u režiji Bila Vajdera u kojem Merlin Monro i Toni Kertis igraju glavne uloge.

Od 1990. do 2003. mjuzikl "Neki to vole vruće" igran je 219 puta i najduže je izvođena predstava Pozorišta na Terazijama.

Do danas je bilo višestrukih promena u ansamblu.

Puslicu je prvobitno igrala Ivana Mihić, a nakon što je predstava obnovljena 2007. godine, u toj su ulozi nastupale Bojana Stefanović, Ivana Jovanović i Ivana Popović.

Danas u ravnopravnoj alternaciji Bojana Stefanović i Ivana Popović na pozoirišnoj sceni oživljavaju lik koji je proslavio Merlin Monro na filmu.

U prvoj postavi učestvovali su i Ljiljana Šljapić - Ljiljana Stjepanović, Bata Paskaljević, Janoš Tot, Dejan Pajović - Dragan Vujić Vujke, Vladan Savić i drugi.

Još od premijerne postave, pa tako već 27 godina, u istim su ulogama Rade Marjanović, Svetislav Bule Goncić i Veselin Stijović.

Goncić i Marjanović su predstavu i obnovili po originalnoj verziji koju je režirala Soja Jovanović, a koreografiju je, prema originalnoj verziji MIiljenka Štambuka, obnovila Snežana Zablaćanski.

Bojana Stefanović kaže da je bila rasterećena pre nego što se pridružila ansamblu predstave.

"Lik koji igram je napisan živopisno, interesantno, veselo, šaroliko... Ona je jedna lagana, pomalo blesava muzičarka. Pošto igramo komediju, prostor za zabavu, improvizaciju i glumačke šale je jako veliki. Uživala sam sa iskusnom ekipom na samom početku jer su mi i Bule i Rade od starta govorili šta da uradim i šta da ne uradim. Nisu me opterećivali idejama kako moja igra treba da liči na izvedbu Ivane Mihić. Imala sam u tom momentu 27 godina i prepustila se uživanciji na sceni", kazala je Bojana Stefanović.

Ona napominje da je osnova svakog dobrog komada u bilo kojem žanru, zapravo tekst.

"Kada imamo tako dobar tekst onda se na sjajan predložak samo slažu neki novi slojevi zaigranosti i neke nove lepote pozorišnog života. Transformacija muškaraca u žene po samoj svojoj prirodi izaziva veliku pažnju publike. Ako na to dodate Goncića i Marjanovića, koji to tako dražesno izvode, onda je uspeh zagarantovan. Buletov dupli salto je zaštitni znak predstave. Nikada u svom životu nisam pomislila da uradim takav salto ili da u štiklama trčim niz stepenice kao što to on sa lakoćom čini u predstavi", navodi Stefanović.

Ona, međutim, ističe da je predstava izuzetno koreografski zahtevna.

"Tokom proba smo sve koreografske izazove dobro uklopili i sada lako igramo jer je predstava postala deo nas. Nekada se dogodi da sam malo umornija i da mi treba više energije da odigram predstavu, a nekada to 'leti' samo i ne primetim kada je zapravo predstava prošla. Važno nam je da publika uživa".

Za nju, inače, nema dileme da je budućnost predstave zagarantovana, te zaključuje.

"Sigurna sam da će i u narednih 10 godina publika imati priliku da gleda predstavu 'Neki to vole vruće' na sceni Pozorišta na Terazijama".

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage