Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 02. 2018.  - Autor: RTV

Promocija knjige Tibora Varadija u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Promocija knjige pripovedne proze "Put u juče" Tibora Varadija održaće se u Gradskoj narodnoj biblioteci "Žarko Zrenjanin", u petak 23. februara u 19 časova.

Promocija knjige Tibora Varadija u Zrenjaninu

Foto:Gradska narodna biblioteka ,,Žarko Zrenjanin"

O knjizi će govoriti Bora Babić, u ime izdavačke kuće Akademska knjiga, Ivan Ivanji, književnik, i autor dela Tibor Varadi.

Tibor Varadi ponajviše je poznat kao pravnik. Studije prava završio je u Beogradu, a potom je na Harvardu stekao zvanje doktora pravnih nauka. Nakon diplomiranja radio je kraće vreme kao advokatski pripravnik u porodičnoj advokatskoj kancelariji u Bečkereku, čija je arhiva temelj ove prozne knjige.

Bio je potom docent, vanredni i redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Od 1993. godine bio je profesor na budimpeštanskom Srednjoevropskom univerzitetu, a predavao je na pravnim fakultetima Emori, Kornel, Berkli u SAD, te na pariskoj Sorboni.

Objavio je veći broj naučnih radova, prvenstveno iz oblasti međunarodnog privatnog prava, međunarodne trgovinske arbitraže i manjinskih prava. Redovni je član SANU. Zastupao je Srbiju (ranije SRJ i SCG) pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Prve radove iz oblasti lepe književnosti objavio je u novosadskom časopisu Új Symposion. Objavio je dosad devet knjiga. Piše na mađarskom, srpskom, nemačkom jeziku. Preveo je na engleski jedan od svojih romana.


Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage