Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 02. 2018.  - Autor: RTV

Kukić, Milenković i Čakarević u NIN-ovom žiriju

BEOGRAD - Branko Kukić, Ivan Milenković i Marjan Čakarević biće, uz Tamaru Krstić i Zorana Paunovića, u NIN-ovom žiriju za izbor romana godine, piše na facebook stranici nedeljnika NIN.

Kukić, Milenković i Čakarević u NIN-ovom žiriju

Foto:Ilustracija: freeimages.com/Gisele Jaquenod

Božo Koprivica, Mihajlo Pantić i Jasmina Vrbavac završili su rad u NIN-ovom žiriju posle isteka dva mandata

U žiriju još godinu dana ostaju Tamara Krstić i Zoran Paunović, a novi članovi žirija biće Branko Kukić, Ivan Milenković i Marjan Čakarević.

Pesnik, esejista i urednik Branko Kukić (1950) objavio je knjige poezije Onaj, Prazno, Stiks, Idi...Književne tekstove i eseje objavljivao je u časopisima Delo, Savremenik, Letopis Matice srpske, Istočnik, Poezija, Reč, Gradac; u listovima Književna reč, Politika, Danas i u nedeljniku Vreme.

Urednik je časopisa Gradac. Član je srpskog PEN-a i Srpskog književnog društva.

Filozof, esejista i kritičar Ivan Milenković diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu i doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Bavi se savremenom francuskom filozofijom, političkom filozofijom i teorijom književnosti.

Književne kritike, kao i prikaze i recenzije filozofskih knjiga objavljivao je u nedeljnicima Vreme i NIN, dnevnim listovima Danas i Politika, te na Trećem programu Radio Beograda.

Autor je četrdesetak tekstova i studija štampanih u domaćoj, regionalnoj i stranoj stručnoj periodici.

Marjan Čakarević pesnik, književni kritičar NIN-a i časopisa Polja, diplomirao je i završio master studije na Katedri za srpsku i svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je sada na doktorskim studijama.

Poeziju, kritiku, studije, esejistiku, publicističke tekstove i prevode objavljuje od druge polovine devedesetih godina u srpskim i regionalnim časopisima.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage