Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 02. 2018.  - Autor: B92

Obuka osoblja ustanova kulture za digitalizaciju

Ministri kulture i uprave Srbije, Vladan Vukosavljević i Branko Ružić su danas potpisali sporazum o obuci osoblja ustanova kulture za informacione tehnologije (IT), što će doprineti primeni digitalizacije u toj oblasti.

Obuka osoblja ustanova kulture za digitalizaciju

Foto:Tanjug

"Ustanove kulture imaju manjak kvalifikovanih i sertifikovanih znanja iz oblasti IT tehnologije tako da će Sporazum poslužiti da sektor kulture osvaja jednu od najvažnijih oblasti za budućnost kulture a to su proces digitalizacije i srodni procesi koji će biti predmet obuke", rekao je Vukosavljević . 

Sporazum je, u prisustvu ambasadora Južne Koreje Jua Dae Jonga, potpisan u Srpsko-korejskom informatičkom pristupnom centru gde će se obavljati obuka zaposlenih u ustanovama kulture. 

Ružić je rekao da je u Srpsko-korejskom informatičkom pristupnom centru, otvorenom 20. decembra, već obavljeno više od 10 obuka, s više od 1.200 polaznika od geodeta do prosvetnih radnika. 

Taj centar je namenjen i obuci građana za informacione i komunikacione tehnologije, a finansirala ga je Republika Koreja sa 250.000 evra.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage