Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

05. 03. 2018.  - Autor: Blic.rs

Sećanje na Nebojšu Glogovca u Jugoslovenskoj kinoteci

U znak sećanja na Nebojšu Glogovca od 6 do 9. marta u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1).

Sećanje na Nebojšu Glogovca u Jugoslovenskoj kinoteci

Foto: Screenshot

U utorak 6. matra biće prikazani filmovi "Nebeska udica" (17), "Ubistvo sa predumišljajem" (19) i "Bure baruta" (21). U sredu su na programu "Munje" (17), "Kad porastem biću kengur" (19) i "Klopka" (21), a u četvrtak "Hadersfild" (18) i "Kenjac" (20.30). Poslednjeg dana, u petak, biće prikazan film "Žena sa slomljenim nosem" (20.30).

Nebojša Glogovac, filmski, pozorišni i televizijski glumac preminuo je 9. februara u Beogradu. Smatran vodećim glumcem svoje generacije, Glogovac je ostvario brojne uloge za pamćenje, a dobitnik je i niza prestižnih esnafskih priznanja.

"Glogovac je bio ne samo vodeći glumac svoje generacije, nego i jedan od najvećih u istoriji srpskog glumišta, igrajući s podjednakim uspehom veliki klasični repertoar i savremene, generacijske uloge u predstavama i filmovima koji su snažno obeležili svoje vreme, ostajući u trajnom nasleđu budućih pokolenja. Bio je umetnik širokog izražajnog raspona, žestok i senzibilan, tumač suptilnih dramskih nijansi i karakterni komičar osobitog načina.

Njegov odlazak u zenitu glumačke zrelosti ogroman je gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja", navodi se u saopštenju Jugoslovenske kinoteke.


Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage