Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 06. 2018.  - Autor: B92.net

Održan novi "Aplauz fest": "Dokaz - Novom naselju potreban kulturni centar"

Treći pozorišni festival na Novom naselju "Aplauz fest", u organizaciji Novog kulturnog naselja, okupio je proteklog vikenda više hiljada ljudi.

Održan novi "Aplauz fest": "Dokaz - Novom naselju potreban kulturni centar"

Foto: Screenshot

Iz organizacije Novo kulturno naselje navode da je festival "još jednom dokazao da u najvećem delu Novog Sada postoji ogromna želja i interesovanje za kulturnim sadržajima, kao i da su građani Novog naselja itekako spremni za otvaranje institucije kulture". 

Podsećamo, ekipa Novog kulturnog naselja već godinama se bori za otvaranje kulturnog centra u svom kraju. 

Ovogodišnji "Aplauz fest" održan je na četiri scene - večernji program prve dve noći festivala održan je u Plavoj sali Škole "Milan Petrović“ koja je bila ispunjena i preko svog kapaciteta. 

Osim toga, na istoj lokaciji igrane su i predstave "Šest lica traži pisca", "Drž’ – ne daj", kao i performans "Da i Re". 

Poslednjeg dana festivala publika je imala priliku da ipak uživa u predstavama na otvorenom, tako da su predstave „Moćni rendžeri ne plaču” i „Kisik” okupile više stotina posetilaca na, za ovu priliku postavljeno, nesvakidašnje pozorišno gledalište na livadi, tj. sceni nazvanoj „Na putu do Kulturnog centra”. 

Pored predstava, građani su mogli da vide i različite performanse, tribine i radionice, kao i instalaciju "Dijalozi u pokretu“ koje su započele umetnice iz Rima Vera Grosi i Frančeska Maljoni, a koju je nastavila umetnica Izabela Mašić i tim novosadskih mladih umetnika, u sklopu projekta „Magic Carpets“, Kreativne Evrope. 

"Ovogodišnji koncept 'Priče ljudi iz naselja' ispričao je priču o izgradnji zajednice i zajedništva, i ponovo se dogodilo 'ono vrlo važno: potvrda da nam je stalo, da razumemo važnost, solidarnost i međusobno poštovanje", navode iz Novog kulturnog naselja. 

Takođe, NKN se u saopštenju zahvaljuje na podršci Gradu Novom Sadu i Gradskoj upravi za kulturu, Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“, Školi „Milan Petrović”, Novosadskom sajmu, Akademiji umetnosti u Novom Sadu i drugim prijateljima festivala.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage