Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 07. 2015.

Dani Brazila od 14. do 16. avgusta u Novom Sadu

Međunarodni, šesti po redu festival "Dani Brazila - novosadski samba karneval" biće održan od 14. do 16. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi, kupalištu "Štrand", šetalištu kej i Trgu slobode.

Dani Brazila od 14. do 16. avgusta u Novom Sadu

Foto:Tanjug

NOVI SAD - Međunarodni, šesti po redu festival "Dani Brazila - novosadski samba karneval" biće održan od 14. do 16. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi, kupalištu "Štrand", šetalištu kej i Trgu slobode. 

Tradicionalno, u okviru festivala biće realizovane brojne radionice, muzički programi, književne večeri, žurke i karnevalska povorka.

U duhu brazilske kulture, za posetioce će biti organizovane radionice samba plesa, samba udaraljki i kapuere koje će voditi perkusionisti, plesači i kapueristi iz celog sveta. 

Posetioci će imati priliku da se oprobaju u sviranju samba perkusija sa šest najboljih perkusionista Evrope, plešu sambu sa kubancem Jorgeom Luisom Garmendiom - Titom, kao i da vežbaju kapueru sa meštreom Torneirom koji dolazi iz Francuske škole kapuere, jedne od najboljih u Evropi.

Prijave za radionice otvorene su do početka Festivala, a vrše se putem zvaničnog sajta www.danibrazila.org gde zainteresovani mogu dobiti više informacija i rezervisati svoje mesto u kampu. 

Festival i karneval zatvoriće perkusionistički sastav  "Bloco X" koji čine najbolji sambisti Evrope i u čijim će ritmovima i energiji moći posetioci da uživaju. 

Ovogodišnje "Dane Brazila - novosadski samba karneval" podržali su ambasada Brazila u Beogradu, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Novi Sad - uprava za kulturu i Turistička organizacija Novog Sada.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage