Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

23. 07. 2015.

Scensko-muzički spektakl "Dogvil" u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Dramski i muzički spektakl reditelja Kokana Mladenovića i kompozitora Marka Grubića "Dogvil" nastavlja seriju gostovanja učešćem na letnjim festivalima u regionu.

Scensko-muzički spektakl "Dogvil" u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Foto:Tanjug

BEOGRAD - Dramski i muzički spektakl reditelja Kokana Mladenovića i kompozitora Marka Grubića "Dogvil" nastavlja seriju gostovanja učešćem na letnjim festivalima u regionu.

Za 8. avgust zakazano je izvođenje na Međunarodnom festivalu savremenog pozorišta "Zadar snova" u Hrvatskoj, a sledi gostovanje u Crnoj Gori, gde će "Dogvil" 10. avgusta zatvoriti Budva grad teatar.

Početkom ovog meseca predstava je nagrađena na međunarodnom ambijentalnom festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima (Vojvodina).

Od premijere decembra prošle godine u Mikser hausu "Dogvil" je imao 26 izvođenja i obišao Novi Sad, Inđiju Kragujevac, Paraćin, Kruševac...

"Dogvil" je scenski komad koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara, dve glumice i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa video snimcima. 

Adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira uradio je Mladenović, a muziku Grubića izvodi uživo grupa "Vrooom" u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni) i Grubić (bas, loopovi).

Branislav Trifunović igra sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge Milica Majstorović i Tamara Aleksić.

Koproducenti predstave su Mikser, SKC Novi Sad i Grubić (Fast Forward). Projekat je podržao Sokoj.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage