Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 07. 2015.

Počeo "Zlatarfest", danas Zlatarska sirijada

U Turističko sportskom centru "Zlatar" u Novoj Varoši počeo je "Zlatarfest" 2015, koji će trajati do 26. jula, a danas će biti održana centrala manifestacija - Zlatarska sirijada.

Počeo "Zlatarfest", danas Zlatarska sirijada

Foto:pribojonline.wordpress.com

NOVA VAROŠ - U Turističko sportskom centru "Zlatar" u Novoj Varoši počeo je "Zlatarfest" 2015, koji će trajati do 26. jula, a danas će biti održana centrala manifestacija - Zlatarska sirijada.

Ovogodišnja 19. Zlatarska sirijada objedinjuje nekoliko segmenata - takmičarski deo u okviru koga će biti birani najautentičniji zlatarski sir i najbolja pita od heljde, izložbe na kojima će biti izloženi najbolje ocenjeni sirevi i heljdopite, kao i prodajni deo gde će posetioci Sirijade moći da kupe Zlatarski sir proizveden na tradicionalni način u domaćinstvima sa obronaka Zlatara.

Cilj "Zlatarfesta" je promocija turističkih i privrednih potencijala Zlatarskog kraja, kao i upotpunjavanje turističke ponude Nove Varoši, objedinjavanjem više manifestacija.

Direktorka Turističke organizacije Nova Varoš Ivana Novaković kaže da je ovo treći put da se organizuje "Zlatarfest" i da se nada da će manifestacija proteći u najboljem redu.

Predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović rekao je da izbor da se opština Nova Varos posveti turizmu, poljoprivredi i energetici pravi izbor i da se na tom polju postiglo mnogo rezultata.

"Ovo što smo ovde u ovolikom broju je potvrda da imamo podršku građana i prijatelja sa svih strana koji su večeras došli i biće u Novoj Varoši da se svi lepo zabavimo", rekao je Paunović.

Na programu "Zlatarfesta" su etno sajam "Zlatne ruke Zlatara", folklorna smotra, sabor pevanja izvika, zatim izložbe, muzički nastupi tamburaša i trubača i koncerti.

Za ljubitelje sporta tu su i takmičenje u odbojci na plaži, turnir u malom fudbalu, takmičenje u kik-boksu, biciklistička trka i splavarenje zlatarskim jezerima. 

Vrata za posetioce tokom "Zlatarfesta" otvoriće i galerija "Kvadratura kruga" i Zavičajni muzej.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage