Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 08. 2016.  - Autor: Pressonline

Festival evropske studentske animacije – FESA 2016

Petu godinu zaredom, u organizaciji Javnog preduzeća „Beogradska tvrđava”, u Velikom barutnom magacinu u Donjem gradu, 27. i 28. avgusta 2016. godine održava se Festival evropske studentske animacije – FESA 2016.

Festival evropske studentske animacije – FESA 2016

Ovogodišnja tema takmičenja je svemir (oko nas i u nama). Na konkurs je pristiglo 67 studentskih animiranih filmova iz 12 evropskih zemalja (Francuska, Italija, Nemačka, Mađarska, Češka, Slovenija, Danska, Holandija, Irska, Švajcarska, Portugalija i Srbija), od čega je selekciona komisija izabrala 26 filmova za dva takmičarska programa.

Zbog izuzetnog kvaliteta prispelih filmova, selekciona komisija je odlučila da u okviru ovogodišnjeg festivala prikaže i dva informativna programa (panorame) sa još 22 filma, pa će se u zvaničnom programu naći ukupno 48 filmova.

U okviru festivala dodeljuje se i nagrada SAE instituta Beograd, koja se sastoji od tromesečnog kursa kompjuterske animacije za studente koji žive u Beogradu.

Cilj festivala je promocija umetnosti animacije evropskih zemalja, međunarodna saradnja i razmena iskustava, kao i stvaranje uslova koji će omogućiti mladim generacijama da iznađu nove koncepte i tehnike.

Izvor: Beoinfo

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage