Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 09. 2016.

Pančevački dani avanture

U Pančevu se u subotu i nedelju, 10. i 11. septembra, u Narodnoj bašti i parku Barutana treći put po redu, održavaju „Pančevčki Dani avanture“ Turističke organizacije Pančeva, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva.

Pančevački dani avanture

foto: b92.net

Reč je o posebnoj manifestaciji koja za cilj ima promociju sporta, zdravih načina života, rekreacije, zaštite životne sredine i edukacije o prirodi. Ideja organizatora je da se kroz promociju aktivnog, avanturističkog turizma obogati i ukupna turistička ponuda grada Pančeva. 

Prvog dana, u subotu 10.9 od 16 časova u Narodnoj bašti, planinari i izviđači će organizovati poligone spretnosti za decu, u okviru kojih će biti održane i pokazne vežbe boravka u prirodi. Pored toga organizovaće se obilazak Narodne bašte sa ciljem upoznavanja biljnog i životinjskog sveta najvećeg parka u Pančevu. 

Drugog dana programa, 11. septembra u parku Barutana, u okviru celodnevnog programa sa početkom u 11 časova, biće organizovane aktivnosti u sledećim oblastima: sportsko penjanje, spuštanje niz uže, streličarstvo i gađanje savremenim i tradicionalnim lukom, streljaštvo, mačevanje, stoni fudbal, badminton, frizbi, poligoni spretnosti za decu, airsoft, borilački sportovi, srednjovekovni vitezovi, a predstaviće se i udruženje sokolara Srbije. 

Od 19 časova sledi „Vatreni šou“ a gosti manifestacije biće Specijalna brigada Srbije i udruženje srednjovekovnih vitezova Beli orlovi. Ove godine prvi put organizovaće se i revijalna takmičenja u nekoliko disciplina, a prijave će biti na licu mesta.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage