Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

02. 09. 2016.

Otvoren 4. "Animator fest" u Jagodini

U Jagodini je sinoć otvoren 4. Festival animiranog filma dece i omladine Srbije "Animator fest", koji će trajati do 4. septembra.

Otvoren 4. "Animator fest" u Jagodini

Foto:Tanjug

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Skupštine grada Jagodine, a svačno ga je otvorenim proglasila zamenica gradonačelnika Jagodine Snežana Vukašinović.

Pre početka festivala u holu Kulturnog centra otvorena je izložba slika - ilustracija Bobana Savića "Dobro došli u geto".

Izložbu je otvorio direktor Kulturnog centra Nebojša

Petrović a o izložbi je gorvorila urednik festivala vajar Marija Vulić.

Organizator "Animator festa" je Kulturni centar u Jagodini.

Festival će trajati od 1. do 4. septembra u Kulturnom centru a u takmičarskom programu predstaviće se 30 filmova mladih autora iz

Beograda, Novog Sada, Sremske Kamenice, Niša, Zrenjanina, Lozovika, Vranja, Valjeva i Jagodine, izjavila je Tanjugu Marija Vulić.

Žiri će raditi u sastavu: animator i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna Rastko Ćirić, reditelj i scenarista profesor na Fakulteu primenjenih umetnostio i dizajna Narcisa Darijević - Marković i reditelj i scenarista profesor na Fakultetu dramskih umetnosti Boban Savić.

U okviru festivala biće prikazane i dve revijalne projekcije: projekcija nagrađenih filmova 5. Festivala Evropske studentske animacije "Festa 2016. Beograd" i projekcija nagrađenih filmova međunarodnog festivala "Kratka forma" Gornji Milanovac.

Specijalni gost festivala je reditelj i scenarista Aleksej Balašov iz Moskve koji će, u subotu u 10 sati, održati master klas radionicu u okviru festivala, istakla je Vulić.

Festival će završiti svečanom dodelo nagrada.

 

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage