Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 03. 2017.

Mikser festival 2017 ponovo u silosima

Deveto izdanje regionalnog festivala kreativnosti održaće se od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo – u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu, pod autobiografskim sloganom “Migracije”.

Mikser festival 2017 ponovo u silosima

Foto:b92.net

Na donjem Dorćolu ponovo će se okupiti veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjaci novih tehonologija, angažovani umetnici i muzičari iz regiona i sveta. 

Mikser festival 2017 fokusiraće se na uspostavljanje novih odnosa između urbane sredine, društva, umetnosti, prirode i tehnologije, iz čega prostiču četiri glavne teme festivala - Migracije, Obrazovanje u pokretu, Fabrike kulture, Priroda grada. 

Četiri ključne programske teme obrađuju se kroz sve segmente festivala već poznate publici: Mikser Talks, Pitanja grada, Dizajn, Vizuelne umetnosti, Edu zona, Mikser Kids, Kino Mikser i Mikser Music. 

Poseban novitet ovogodišnjeg festivala biće i četvorodnevni kreativni kamp koji će pod sloganom “Hakovanje budućnosti” okupiti mlade kreativce iz Srbije, Balkana i Evrope oko interdisciplinarnog timskog rešavanja aktuelnih društvenih problema uz pomoć kreativnog načina razmišljanja i savremenih tehnologija.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage