Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 04. 2017.

Dani Venecuele u Domu omladine Beograd

Ambasada Bolivarske Republike Veneceuele u Republici Srbiji, u saradnji sa Domom omladine Beograda, organizuje od 11. do 13. aprila u sali "Amerikana" trodnevnu manifestaciju "Dani Venecuele u Domu omladine"

Dani Venecuele u Domu omladine Beograd

Foto:B92.net

Posetioci će moći da pogledaju izložbu "Ovuda je hodio Čavez" kojom su ovekovečeni susreti harizmatičnog i po mnogo čemu jedinstvenog predsednika Venecuele Uga Čaveza Frijasa sa velikim državnicima iz čitavog sveta, kao i dokumentarni film "Revolucija neće biti emitovana" kojim je zabeležen pokušaj puča u Karakasu 11. aprila 2002. godine.

Nakon filma uslediće diskusija na tretiranu temu za vreme koje će publika moći da postavlja pitanja šefu misije ambasade Venecuele u Beogradu, dr Diji Nader de El Andari i njenim sagovornicima dr Aleksandru Lukiću, filozofu, autoru i uredniku naučno-filozofske emisije "Gozba" na Radio Beogradu 2 i Ratku Krsmanoviću, predsedniku srpskog ogranka Mreže intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta za odbranu čovečanstva.

Drugog dana manifestacije biće prikazana dva venecuelanska filma - "Puč u osvit dana", koji se bavi pokušajem vojnog udara na režim bivšeg predsednika Venecuele Karlosa Andresa Pereza u zoru 4. februara 1992. godine, a potom i nagrađivan venecuelanski film strave pod nazivom "Kuća na kraju vremena".

Na dan zatvaranja biće emitovan jedan od najboljih ostvarenja savremene venecuelanske kinematografije, film "Plavo i ne tako ružičasto", dobitnik nagrade "Goja" za najbolji strani film na španskom jeziku.

Ulaz je slobodan.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage