Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

23. 09. 2015.

Prvi rediteljski pokušaj zvezde filma "Tesla": Branko Tomović snima film o trgovini organima

Branko Tomović pokrenuo je kikstarter kampanju za finansiranje svog prvog rediteljskog pokušaja, koji će govoriti o trgovini ljudskim organima.

Prvi rediteljski pokušaj zvezde filma "Tesla": Branko Tomović snima film o trgovini organima

Foto:Blic.rs

Spski glumac smatra da je ovo idealan projekat kojim će pokazati svoj rediteljski talenat. Snimanje filma "Red" treba da počne u januaru.

- Pronalazak novca za film uvek je problematično, posebno kada je nezavisna kinematografija u pitanju, gde je teško prikupiti čak i mali budžet - rekao je Branko.

 - Rešili smo da to uradimo uz pomoć kampanje na kikstarter platformi, da potencijalnoj publici damo šansu da uključi u stvaranje filma "Red".

Tomović, koji živi u Londonu, okupio je impresivnu internacionalnu ekipu za film, u kojoj će on igrati ulogu hirurga Niklasa. Pored njega, postavu čine Frančeska Fauler, kao i proslavljena srpska glumica Branka Katić, koja će igrati šefa kriminalne bande. Više informacija o kampanji možete pronaći na sajtu "kikstarter".

Tomović ističe da su Dejvid Linč, Tim Barton i Daren Aronofski njegovi rediteljski uzori, ali da se nada da će uspeti da ostavi svoj pečat na filmu. 

Pre nego što je rešio da se upusti u rediteljske vode, Tomović je studirao na prestižnom Institutu za film i teatar "Li Strasberg" u Njujorku, i proveo je deset godina kao glumac radeći sa uglednim režiserima.

Branko je dobrio brojne nagrade i priznanja na međunarodnim filmskim festivalima. Glumio je sa Kiferom Saterlendom u seriji "24", sa Bredom Pitom u filmu "Fury", sa Metom Dejmonom u "Bornovom ultimatumu", kao i u britanskom hororu "Entity". Uskoro će se pojaviti u hit seriji "Homeland", kao i u trileru "City of Tiny Lights". Srpska, ali i svetska publika s nestrpljenjem očekuje i film "Tesla" o našem slavnom naučniku, u kojem Tomović igra glavnu ulogu.

 

Izvor: Blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage