Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 09. 2017.

U pripremi je novi film Žan-Lika Godara

Novi film francusko-švajcarskog sineaste Žan-Lika Godara koji je trenutno u postprodukciji izaći će 2018. godine, saopštio je večeras francuski distributer filma Vajld Banč (Wild Bunch).

U pripremi je novi film Žan-Lika Godara

Foto:B92.net

"Film je trenutno u postprodukciji i nije isključena mogućnost da će još biti snimanja", naveo je Frans presu distributer.

Privremeni naziv novog Godarovog opusa je "Le livre d'images" (Knjiga sa slikama), ali još nije doneta o odluka o konačnom nazivu filma.

Godar (86) koji godinama živi u Švajcarskoj, veoma retko daje intervju i pojavljuje u javnosti. Čuveni reditelj nije bio 2014. godine da primi nagradu žirija Medjunarodnog filmskog festivala u Kanu za film "Adieu au langage" (Zbogom jeziku).

Reditelj i filmski kritičar, jedan od utemeljivača francuskog novog talasa, režirao je, izmedju ostalih, filmove "Do poslednjeg daha", "Živeti svoj život", "Neobična banda", "Ludi Pjero", "Alfavil", "Muški rod - ženski rod" i "Film socijalizam".

Godarovi filmovi su inspirisali različite reditelje kao što su Martin Skorseze, Kventin Tarantino, Stiven Soderberg, Robert Altman, Džim Džarmuš, Vim Venders, Bernardo Bertoluči i Pjer Paolo Pazolini.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage