Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

20. 05. 2015.

Izložba Dane Maar u UK "Parobrod"

Vizuelna umetnica, kolažista Dana Maar (Danica marinković) odrzaće samostalnu izložbu pod nazivom “365 days of creativity, work, and life of women”, u Ustanovi Kulture "Parobrod" od 21. maja do 1. juna.

Izložba Dane Maar u UK "Parobrod"

Foto:hellomagazin.rs

Aktuelnim i angažovanim vizuelnim vokabularom , kroz seriju novih kolaža umetnica kombinuje elemente u kojima se mega-brend spaja sa modom, lepota sa pop kulturom, emocija sa memorijom kao refleksija današnjeg vremena i daje ženi moć u kontekstu savremene vizuelne kulture. 

 Kroz njen opus prikazana je aktuelnost i dinamika evolucije i emancipacije žene.  Time umetnica pokazuje u kojoj meri društvena odgovornost stvara dileme etičke i moralne prakse u odnosu na samu poziciju žene. Kao cilj  vizuelne angažovanosti Dane Maar otvara se pitanje uticaja žene na društvo koji se prenosi na šire ponašanje, politiku i ekonomiju.

Dvadeset kolaža, izvedenih na različitim materijalima - drvetu, papiru i platnu , i u različitim formatima čine nesvakidašnju postavku ove izložbe i kroz koje autorka kombinuje elemente vizuelne komunikacije, reference iz istorije umetnosti, filma, života , posebno odabranih i kolekcioniranih novina, vintage, street art i ženskih časopisa.

Izlozba je prodajnog karaktera.

Beograd i Pariz

Dana Maar, rođena je u Beogradu 1986. godine. U Parizu živi od 1992. Nakon celokupnog školovanja u Parizu, diplomira grafički dizajn na Akademiji primenjenih umetnosti u Parizu, dok Master studije stiče u Londonu, na University of the Arts of London - Chelsea College of Art & Design, smer Graphic Design Communication. Član je ULUPUDS-a od 2010. godine. 

Svoj već prepoznatljiv stil manifestuje kroz kolaže koje stvara, aktivno izlaže i učestvuje u kulturnom miljeu kako Beograda tako i Pariza, samostalno kao i na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i salonima .

 


Izvor: Blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage