Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 05. 2015.

U Galeriji Prirodnjačkog muzeja izložba više od 5.000 insekata

Izložbom "Kroz svet insekata Srbije" na kojoj će od četvrtka 28. maja biti predstavljene sve grupe insekata, Prirodnjački muzej želi da zapostavljeni i malo poznati svet insekata posetiocima učini bližim i razumljivijim.

U Galeriji Prirodnjačkog muzeja izložba više od 5.000 insekata

Foto:nadlanu.com

Iako su to uglavnom omražena i potcenjena bića, na izložbi u Galeriji Prirodnjačkog muzeja oni će biti prikazani u punom sjaju, raznovrsnosti i lepoti, najavljeno je iz te institucije.

Insekti su najbrojnija i najraznovrsnija grupa životinja, karakteristična po bogatstvu neobičnih oblika, boja i različitih načina života, a na izložbi će biti predstavljeno više od 5.000 primeraka, predstavnika 1.710 vrsta iz entomofaune Srbije.

Svo to bogatstvo prikazuje tek mali deo vrsta koje žive na našem području, a insekti Srbije će biti predstavljeni originalnim primercima iz zbirki Prirodnjačkog muzeja koji su prikupljani poslednjih 30 godina.

Posetioci će biti u prilici da na jednom mestu pogledaju sve one vrste koje u prirodi nije moguće videti na jednom mestu, ni u tom broju i raznolikosti, kao i sve faze u razvoju tih životinja: od jajeta, preko larve, lutke, do odrasle jedinke.

Na izložbi će biti predstavljene sve grupe insekata: vodeni cvetovi, vilini konjici, skakavci, zrikavci, popci, popci drveća, rovci, bogomoljke, kožokrilci, knjiške vaši, dlakojedi, prave vaši, tripsi, stenice, cikade, biljne vaši, krvave vaši.
Autori izložbe su Aleksandar Stojanović i Miroslav Jovanović, a biće otvorena do novembra.

Izvor: Blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage