Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 10. 2016.

Izložba „Olovo i krv“ Vladana Ljubinkovića

Beogradski slikar Vladan Ljubinković predstaviće se ostvarenjima iz ciklusa „Olovo i krv“, slikama objektima u Galeriji Blok na Novom Beogradu.

Izložba „Olovo i krv“ Vladana Ljubinkovića

Foto:B92.net

Autor razmišlja o promeni značenja i paraleli između slobode i ropstva. Uslovnu i lažnu slobodu propušta kroz prizmu zastave SAD, optikom krupnog kapitala. Prateći oblik poznatog kulturnog modela iniciran je način razmišljanja i intenzitet usmerenog opažanja ka novim pojavnim oblicima u uslovima savremene stvarnosti.

 

U predgovoru kataloga profesor Nikola Šuica, istoričar umetnosti, navodi da: „Slikarev sadržajni i medijski pristup iskazuje iznenađujuće inovativan odnos ka rekonfiguraciji nekadašnjeg estetskog radikalizma. Ljubiković je ostvario 11 različitih dela slikarskog ciklusa „Olovo i krv“ ispitujući dejstvo slike kao površine i predmeta, i postigao po formatu golema iznenađenja koja kriju, jednako i sonorno strujanje vizuelnog dejstva i minucijozno upisivanje, ucrtavanje, kamufliranje i prefarbavanje.“

 

Vladan Ljubinkovic (rodđn 1951. godine), diplomirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1975. godine, a magistrirao na istom fakultetu 1981. godine. Član ULUS-a od 1976, redovni profesor Arhitektonskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu u penziji. Izlagao osamnaest puta u zemlji i inostranstvu. 

Otvaranje izložbe je 21.10. i traje do 03.11.2016. godine. 

Adresa Blok galerije: Jurija Gagarina 221, Novi Beograd

 

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage