Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 10. 2016.

Izložba fotografija o Beogradskom džez festivalu

U okviru pratećeg programa 32. Beogradskog džez festivala 25. oktobra u 18 h biće otvorena izložba oficijelnog festivalskog fotografa Stanislava Milojkovića u Glavnom holu Doma omladine Beograda.

Izložba fotografija o Beogradskom džez festivalu

Foto:B92.net

Reč je o preseku 11 godina BDŽF - od obnavljanja 2005. do 2015. godine, predstavljen na 24 fotografije. Autor je pokušao da prikaže deo atmosfere na koncertima brojnih džez umetnika u različitim koncertnim prostorima, te dočara raznovrsnost ove muzike i autentičnost jedinstvenih ličnosti koje su nastupale na festivalu i ostavile traga u njegovoj novijoj istoriji. Budući da je u svom radu orijentisan ka koncertnoj fotografiji, i to uglavnom sa rok događaja, Milojkoviću je fotografisanje Beogradskog džez festivala bilo i jeste, kako kaže, vrhunski profesionalni izazov, ali i zadovoljstvo. 

Fotograf Stanislav Milojković (1966) već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol i džez koncertima. Prve fotografije sa koncerta Erika Kleptona na Beogradskom sajmu objavio je 1984. u „Omladinskim novinama". Ubrzo počinje saradnju sa omladinskom štampom širom SFRJ, a kasnije i sa većinom internet portala. Brojne njegove fotografije nalaze se na omotima ploča domaćih rok sastava. Zaposlen je kao urednik fotografije u beogradskom listu „Danas". 

Godine 2007. sa Anamarijom Vartebedijan i Aleksandrom Zecom pokreće projekat „Rok momenti", sa kojima izlaže rok fotografije u statusu umetničkih dokumenata sa koncerata viđenih kroz objektiv fotoaparata. Imao je preko trideset samostalnih izložbi. Dobitnik je Gran Prija na Međunarodnoj izložbi rok fotografije „Gitarijada 2007" u Zaječaru. Sarađuje sa Beogradskim džez festivalom od njegovog obnavljanja 2005, kao zvanični fotograf manifestacije. Izložba traje do 31. decembra 2016.

Foto: Stanislav Milojković / BDŽF
Foto: Stanislav Milojković / BDŽF

 

.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage