Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 01. 2017.

"Ciganka mi je gledala u dlan" - izložba Katje T. u Galeriji Hadži

U Galeriji "Hadži" (Hadži Milentijeva 70) otvorena je izložba "Ciganka mi je gledala u dlan" umetnice Katje T.

"Ciganka mi je gledala u dlan" - izložba Katje T. u Galeriji Hadži

Foto:Blic.rs

- Da mi je namera bila da, slikajući, pomerim graice, iskažem bunt, kažem zabranjeno, pošaljem duboku poruku društvu ili srušim po koji tabu, izložba se verovatno ne bi ni desila. Međutim, u mom ličnom kosmosu, svaka slika nosi intimnu poruku namenjenu nekome, plutajući kao poruka u boci, koja će možda biti pročitana ili ne - poručuje umetnica.

Foto: Promo

- Voda kao motiv ili efekat se često pojavljuje na mojim slikama. Njena prozirnost ili tirkizne refleksije su često podstaknuti lakoćom sopstvenih snova. Ti snovi se vremenom sami razvijaju u svetu imaginacije, suprostavljajući se međusobno, kao ruska zima i špansko sunce, preplićući se sa šumskim bićima, zvezdanom prašinom, staroslovenskim boginjama, svetlucavim morskim dubinama, kitnjastom florom, demonima.

Foto: Promo

Tako se dva, na prvi pogled nespojiva, segmenta izložbe drže zajedno, kao i u trenutku rađanja na mojoj paleti. To je deo onog što mi je Ciganka rekla dok mi je gledala u dlan - otkriva Katja T. koja je prve inspiracije pronašla u ilustracijama ruskih bajki.

Izložba je otvorena do 23. januara.

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage