Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 11. 2016.

Iz najbolje lože: O knjizi Milene Trobozić Garfild

Knjiga naše poznate pozorišne i filmske producentkinje, PR stručnjaka i glumice Milene Trobozić Garfild predstavlja kolaž njenih misli, suženi izbor tekstova iz blogosfere, ali i veoma auntentičnih izraza vezanih za njene mnogobrojne profesije ili živote, kako ih sama naziva.

Iz najbolje lože: O knjizi Milene Trobozić Garfild

Foto:B92.net

Upravo nam njena svestranost donosi sasvim jedinstveni i duhoviti pogled na svakodnevni život današnje Amerike. 

Pišući o svojoj svakodnevici sa one strane Atlantika – o kuhinjama u kojima se ne kuva, psima na prozaku, vikend letovanjima, feminizmu bez jednakosti polova, kraju romantike i udvaranja, novoj javnoj usamljenosti, anksioznosti koja je zamenila američki optimizam, pametnim kućama, ukidanju starenja, kupovini kao glavnoj razonodi, neprekidnom nedostatku vremena, kompjuterski generisanim gradovima u kojima je život stvarniji nego u američkim naseljima i umetnosti koja je namenjena samo bogatima, ona nam na tako jednostavan način sasipa istinu u oči i demistifikuje stvarnost do apsurda. 

Kako Milena Dragićević Šešić u svom pogovoru na poleđini knjige navodi, Milena Trobozić Garfild “ovom intimističkom knjigom saveta iz sopstvenog iskustva ne pretenduje na bestseler za samopomoć, ona nas uvodi sa velikim žarom u svet prenosa velikih svetskih spektakala”. 

I upravo tako, lišena nepotrebnih detalja, sa takvom preciznošću secira pojave savremenog društva i pruža nam svoje uvide na tacni, svodeći fenomene na njihovu suštinu. 

Inače, Milena je pored ove uzbudljive i nesvakidašnje knjige, potpisala i nekoliko prevoda velikih svetskih bestselera poput: "Ljubav u doba kolere", "Kuća duhova", "Opasne veze", "Zapali me", "Diplomac"... 

U pozorištu je bila prvi samostalni producent i menadžer za čije predstave se uvek tražila karta više. Takođe je učestvovala u stvaranju časopisa New Moment i zajedno sa Draganom Sakanom bila jedna od urednica. 

U međuvremenu se najbolje oseća u koži uspešnog filmskog producenta. Živi na relaciji Vašington-Beograd.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage