Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

02. 12. 2016.

Donacija Delegacije EU u Srbiji biblioteci u Nišu

Delegacija Evropske unije u Srbiji uručila je danas Univerzitetskoj biblioteci "Nikola Tesla" u Nišu set od 50 akademskih izdanja o Evropskoj uniji, čiji su izdavači prestižni evropski univerziteti i ugledni izdavači.

Donacija Delegacije EU u Srbiji biblioteci u Nišu

Foto:Tanjug

Donacija akademskih izdanja Univerzitetskoj biblioteci realizuje se kroz projekat EUTEKA - EU u vašoj biblioteci, a šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport rekao je da je Univerzitetska biblioteka "Nikola Tesla" u Nišu značajno mesto za informisanje studenata, mladih ljudi, i građana o Evropskoj uniji.

"Zbog toga mi je posebno drago što će najnovija naučna literatura evropskih autora i izdavača, od sada biti dostupna svim zainteresovanima", rekao je Devnport, prilikom urucenja donacije Univerzitetskoj biblioteci "Nikola Tesla".

Kako je objavljeno sa sajtu EU info centra, upravnik Univerzitetske biblioteke "Nikola Tesla" Zoran Živković zahvalio je na poklonu i podsetio da ta biblioteka već 15 godina uspešno saraduje sa Delegacijom EU u Srbiji.

Isti set knjiga biće uručen i bibliotekama Pravnog fakulteta i Fakulteta politickih nauka u Beogradu, biblitoteci Matice Srpske u Novom Sadu, kao i Univerzitetskoj biblioteci u Kragujevcu.

Donacija je deo inicijative Delegacije EU u Srbiji da podrži akademsku zajednicu Srbije i približi joj nove istraživacke tokove u pravnim, ekonomskim, bezbednosnim i drugim važnim društvenim oblastima.

 

Izvor: tanjug.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage