Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

31. 08. 2015.

Smena direktora Muzeja savremene umetnosti?

Upravni odbor Muzeja savremene umetnosti u Beogradu pokrenulo je inicijativu za smenu direktora Jovana Despotovića, o čemu će Vlada Srbije dati konačni sud.

Smena direktora Muzeja savremene umetnosti?

Foto:B92.net

Ministarstvo kulture i informisanja tim povodom je objavilo zvanično saopštenje koje u celosti prenosimo: 

"Ministarstvo kulture i informisanja prihvatilo je opravdanu inicijativu Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu za razrešenje direktora Jovana Despotovića i prosledilo je Vladi Srbije na hitno konačno odlučivanje. 

Ministarstvo je u međuvremenu preduzelo sve mere u cilju kadrovskih promena na čelu Muzeja da bi u ovoj instituciji od nacionalnog značaja u punom kapacitetu bio obezbeđen kontinuitet rada i rukovođenja. 

Ministarstvo insistira da se Muzej savremene umetnosti maksimalno angažuje kako bi se na najtransparentniji i nejefikasniji način upotrebila sva obezbeđena sredstva iz budžeta Republike Srbije za rekonstrukciju i adaptaciju Muzeja i radovi završili u što kraćem roku. 

Ministarstvo kulture i informisanja i ovom prilikom još jednom ukazuje na važnost jačanja kapaciteta institucija kulture, kao neophodnog preduslova za sprovođenje uspešne kulturne politike. 

Reforma kompletnog sistema tih institucija podrazumeva i jačanje mehanizama kontrole rada njihovih čelnih ljudi. 

Završetak rekonstrukcije Muzeja savremene umetnosti i Narodnog muzeja ostaju najviši prioritet Ministarstva kulture i informisanja i neophodan preduslov da se, posle više od jedne decenije, konačno otvori nova stranica u radu institucija kulture od kapitalnog nacionalnog značaja. 

Ministarstvo će tu obavezu, koju je preuzelo na sebe, neizostavno ispuniti uprkos svim odugovlačenjima i opstrukcijama različitih interesnih grupa. 

U Muzej savremene umetnosti je upućena Interna revizija radi kontrole finansijskog poslovanja i utroška budžetskih sredstava u 2014. i 2015. godini".

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage