Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 05. 2016.

"Vladari i mediji" otvorili manifestaciju "Muzeji Srbije"

Manifestacija "Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10", koja ima za cilj da promoviše muzejsku delatnost i da je probliži širokim slojevima stanovništva, u Zavičajnom muzeju u Jagodini, počela je sinoć multimedijalnim predavanjem pod nazivom "Vladari i mediji".

"Vladari i mediji" otvorili manifestaciju "Muzeji Srbije"

Foto:Tanjug

U Galeriji muzeja predavanje na ovu temu održala je viši kustos, istoričar umetnosti Jasmina Trajković.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, podržana od strukovnih muzejskih udruženja, Nacionlanog komiteta ICOM Srbije i Muzejskog društva Srbije a privodi se u oko stotinu muzejskih i srodnih institucija u Srbiji.

U okviru manifestacije, danas će u ovom muzeju biti održana "Arheološka slagalica", koju će voditi viši kustos, arhelog Smiljana Dodić, a sutra će, na temu "Priča o srpskom maču" predavanje održati mr. Marko Aleksić.

Do kraja manifestacije, 21. maja, građani Jagodine i Pomoravlja, u ovoj ustanovi i ispred nje moći će videti još niz zanimljivih događaja, koje su im priredili stručnjaci ove ustanove Nevena Cvetković, Sonja Perić, dr Branislav Cvetković i Duško Grbović, na teme: "Oživimo fosile", "Tajna peska", "Arheološka slagalica", "Muzejski predmet - izazovi obrade", "Biberče"...

 

Izvor: Tanjug.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage