Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 09. 2016.

Aplikacija za posmatranje umetničkih dela MSU

U želji da najdragocenija dela Muzeja savremene umetnosti (MSU) prikaže široj javnosti pod geslom "Najveća virtuelna postavka umetničkih dela", agencije McCann Beograd i Huge Media osmislile su aplikaciju, koja će svakome omogućiti da uživa u delima iz bogatih zbirki ovog muzeja.

Aplikacija za posmatranje umetničkih dela MSU

Foto:Tanjug

Aplikacija pod nazivom msu ARt oglasne formate kao što su bilbordi, city lajtovi ili print oglasi kroz virtuelnu realnost pretvara u umetnička dela, odnosno virtuelnu postavku MSU, navodi se u saopštenju I&F McCann Grupe. 

Kako se precizira, najveća virtuelna postavka umetničkih dela iz MSU-a omogućava uživanje u umetnosti 20. i 21. veka.  

Sve što je potrebno da uradite je da na svoj android telefon besplatno učitate aplikaciju msu ARt, skenirate oglas ili bilbord, i na ekranu će se pojaviti jedno umetničko delo iz kolekcije MSU zajedno sa dodatnim zanimljivostima o konkretnom delu i/ili autoru dela, objašnjeno je u saopštenju.

Svaka skenirana reklama, kako je navedeno, otkriva novo umetničko delo u čijim detaljima se može uživati. 

Za sada je moguće skenirati bilborde, city lajtove i print oglase kompanija koje su podržale akciju, a to su Coca-Cola, mts, Delhaize Serbia sa svojim brendovima Maxi i Shop&Go, Bambi Plazma i Halkbank. Informacija o pozicijama oglasa i bilborda koje je moguće skenirati dostupna je na mapi koja se prikazuje u aplikaciji.

Aplikacija se može skinuti na linku: <http://bit.ly/msuARt>

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage