Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 04. 2017.

Elektroakustični kabare srpske kompozitorke u Parizu

Premijera elektroakustičkog kabarea A Weill Ago mlade beogradske kompozitorke Ane Gnjatović biće održana u Kulturnom centru Srbije u Parizu u četvrtak, 20. aprila 2017. sa početkom u 19:30.

Elektroakustični kabare srpske kompozitorke u Parizu

Foto:B92.net

Program za sopran, klavir i elektroniku inspirisan je ličnošću i muzikom Kurta Vajla. 

Tijana Đuričić (sopran), Ana Gnjatović (glas i elektronika) i Andrija Pavlović (klavir) predstavljaju ovaj projekat premijerno, a kako je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, ulaz je besplatan i dostupnim svim radoznalim posetiocima koji se nađu u centru Pariza, nadomak čuvenog Pompidua.

 

Ana Gnjatović (1984, Srbija) komponuje akustičnu i elektro-akustičku muziku sakupljajući i kombinujući pronađene objekte, dela, koncepte i ideje pogodne za prevođenje, ozvučavanje, generalizaciju i interpretaciju. Kompozicije Ane Gnjatović izvođene su širom Evrope, u SAD, Izraelu i Japanu, i bile su na programima festivala kao što su Međunarodna tribina kompozitora, Mokranjčevi dani, KoMA, Međunarodni festival Čembalo – živa umetnost, Međunarodni festival harfe, Wratislavia cantans (Poljska), Culturescapes (Švajcarska), Festival de Wallonie, Espressivo (Crna Gora), Međunarodni muzički festival Ankara (Turska). 

Tijana Đuričić (Srbija, 1983) je sopran, teoretičkarka umetnosti i medija, novinarka i menadžer u kulturi i umetnosti. Organizovala je i izvela više 150 solističkih i zajedničkih koncerata klasične i savremene muzike širom sveta, kao i serije projekata i radionica sa studentima različitih fakultata, istražujući pitanja umetnosti i politike u modernom društvu. Ekperimentiše na polju zvuka i teorijski ispituje odnos telo-prostor-glas. 

Andrija Pavlović (Srbija, 1980) je muzički umetnik, suosnivač i pijanista klavirskog dua „LP Duo“ (jednog od osam najboljih na svetu), LP Elektro i osnivač alternativne pop grupe „Ola Horhe“ sa kojom je nastupao širom regiona. Aktivno se bavio muzičkim performansom nastupajući samostalno i grupno na različitim festivalima i izložbama. Komponuje za pozorište, TV i filmove, a od 2014. osmišljava i organizuje festival Belgrade Keybord Days.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage