Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 04. 2017.

Bajke i legende: Muzički razgovori u SANU

Tema trećeg koncerta iz ciklusa "Muzički razgovori u SANU" akademika Isidore Žebeljan biće "Bajke i legende", a gosti sutra u Galeriji Akademije biće Ljubivoje Ršumović i Rastko Ćirić.

Bajke i legende: Muzički razgovori u SANU

Foto:B92.net

Razgovor sa Ršumovićem i Ćirićem vodiće Isidora Žebeljan. Pijanistkinja Rita Kinka i britanska čelistkinja Sofi Haris izvešće "Bajku" Leoša Janačeka, a na programu će biti i "Skerco i marš, op. 33bis" Sergeja Prokofjeva u Kinkinom izvođenju. Srpska publika će prvi put imati priliku da čuje kompoziciju Isidore Žebeljan "Duh iz tikve, za kvintet limenih duvača", a nastupiće Vladimir Jovanović (truba), Jovan Savić (truba), Milan Roksandić (horna), Aleksandar Benčić (trombon) i Miloš Budimirov (tuba). 

Žebeljan će na klaviru izvesti svoje delo "Sarabanda". Na repertoaru će biti i "Modere" - prvi stav Klavirskog trija u a-molu Morisa Ravela i "Tri kozja uveta", svita Žebeljan iz muzike za pozorišnu predstavu "U cara Trojana kozje uši" Ljubivoja Ršumovića, za obou, violinu i klavir. 

Učetsvuju Borislav Čičovački (oboa), Ijan Belton (violina) i Žebeljan (klavir). Autori programa su Žebeljan i Čičovački.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage