Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nesvakidašnji početak karijere

29. 06. 2017.  - Autor: Pressonline

Bregoviću striptiz klub bio kao znak sa neba

Goran Bregović je u novom intervjuu za zagrebački "Večernji list" opisao početak svoje karijere

Bregoviću striptiz klub bio kao znak sa neba

Foto: Gettyimages

Zanimljivo je da je klasična muzika igrala važnu ulogu u njegovom odrastanju. 

"Moj otac, koji je bio vojno lice, kao mlad je svirao violinu u svom selu Sveti Petar Čvrstec kod Križevaca. Posle, kad je otišao u penziju, vratio se sviranju sa svojim pajtosima iz mladosti. Njegova želja je bila da ja učim violinu u muzičkoj školi, ali ja baš nisam bio za to. To je težak instrument koji treba mnogo vežbati, a ja sam više za gitaru, koja se ovako kako je ja sviram može naučiti za nedelju dana", prisetio se Bregović i nastavio priču o početku svoje karijere. 

"Počeo sam vrlo rano i svirao vrlo dobro. Najranije profesionalno iskustvo imao sam u striptiz-baru Splendid u Dubrovniku. Odatle nas je pokupio neki Italijan da sviramo u jednom baru u Italiji. Tako da sam započeo kao striptiz-bar muzičar, što je uvek dobar znak. Kada imaš sedamnaest godina i gledaš toliko golih žena, to je očito znak s neba, kao da mi je Bog rekao: Bregoviću, ti ćeš se zabavljati s ovim što radiš", ispričao je kroz smeh Bregović. 

"Muzika nije ništa neophodno. Ona je kao so u hrani. Može i bez nje, ali malo je bljutavo. Tako bi i naši životi izgledali bez muzike". 

Izvor: B92

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage