Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 12. 2017.

Ostvarenje sna: Susret najvećeg horniste svih vremena i njegovog učenika

Jedan od najboljih hornista svih vremena Radovan Vlatković deliće binu sa nekadašnjim studentom Nikolom Ćirićem, prvim hornistom Beogradske filharmonije, u petak 22. decembra (Kolarac, 20č). Pod upravom šefa-dirigenta Gabrijela Felca, Vlatković izvodi Mocartov Koncert za hornu, a potom sledi dirljiv muzički susret “čarobnjaka i njegovog učenika”, u dvostrukom Rozetijevom koncertu.

Ostvarenje sna: Susret najvećeg horniste svih vremena i njegovog učenika

Foto:B92.net

“Svirati sa Radovanom Vlatkovićem kao solista sa Beogradskom filharmonijom, deset godina nakon što sam u niškoj muzičkoj školi vežbao sanjajući dan kad će moja horna zvučati bar približno kao horna mog idola, deluje kao ostvarenje najvećeg sna. Mnogo više od slova u biografiji znači mi znanje koje sam dobio od ovog čarobnjaka na horni dok sam mu bio student na čuvenom Mocarteumu u Salcburgu. Radujem se što ćemo beogradskoj publici preneti somotni zvuk horne i lepotu zajedničkog muziciranja”, rekao je Nikola Ćirić, prva horna Beogradske filharmonije i ujedno jedan od njenih najmlađih članova.

O impresivnoj karijeri Radovana Vlatkovića svedoči i počasno članstvo u Kralјevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, što je čast koju ima samo 300 muzičara iz celog sveta. Nastupa sa najvećim umetnicima sveta kao što su Marta Argerič, Micuko Učida, Emanuel Paji, a njegovi snimci važe za najbolja izvođenja svih vremena.

Šef-dirigent Gabrijel Felc zaokružuje repertoar muzičkim gigantom - poslednjom i nedovršenom IX simfonijom Antona Bruknera. Još jedna ekskluziva koju je Beogradska filharmonija spremila za tekuću koncertnu sezonu je izvođenje poslednjeg izdanja ove simfonije, koje je objavljeno 2000. godine.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage