Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 05. 2015.

Premijera "Violiniste na krovu" u novosadskom SNP-u

Čuveni mjuzikl "Violinista na krovu", u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu i Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaza, premijerno će biti izveden 23. maja na sceni "Pera Dobirinović" SNP-a, najavljeno je juče u tom najstarijem domaćem teatru.

Premijera "Violiniste na krovu" u novosadskom SNP-u

Foto:superradio.rs

Inicijativa za tu zajedničku predstavu, u režiji gosta iz Mađarske Atile Bereša, potekla je od direktora Novosadskog pozorišta Valentina Vencela "i hvala mu na odličnoj ideji", rekao je na konferenciji za novinare upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević. 

Tako će se, posle više od decenije, na sceni SNP-a ponovo naći ta izuzetno popularna i mnogoizvođena predstava, radjena po delu pisca Džozefa Stejna i kompozitora Džerija Boka, ali ovoga puta u nešto drugačijem pozorišnom vidjenju od one prethodne, koja je prvi put postavljena 1992. godine, u režiji Voje Soldatovića sa Zafirom Hadžimanovim u glavnoj ulozi. 

U novom "Violinisti na krovu" mlekadžiju Tevjea igra Aron Balaž, njegova žena Golde je Gordana Jošić Gajin, a u ulogama njihovih kćeri nastupiće Emina Elor, Agota Ferenc i Jovana Balašević. 

Kada je pre sedam nedelja počeo rad na predstavi sa, kako je rekao jako dobrim glumcima srpskog i madjarskog pozorišta u Novom Sadu, reditelj Bereš je napomenuo da je u prvom redu želeo da na sceni ispriča priču u čijoj je osnovi pitanje humanosti. 

Ističući zadovoljstvo radom sa te dve grupe odličnih glumaca "koje treba jako poštovati i ceniti", on je naglasio da su oni u tu predstavu uložili mnogo energije, što će publika svakako moća da oseti. 

"Violinista na krovu" je pre svega "ljudski i duboko human komad", naveo je Bereš i dodao da će tom predstavom publici biti ponudjeno ono "najhumanije što čovek čoveku može dati - nadu, radost, humor…". 

U predstavi, čija je tema svakodnevica i sudbina siromašnih Jevreja u carskoj Rusiji početkom prošlog veka, igraju i Sara Todorić, Milovan Filipović, Nebojša Savić, Atila Giric, Atila Mađar, Milorad Kapor, Gordana Đurđević Dimić, Silvia Križan, Igor Pavlović, Daniel Husta, Ištvan Kereši i mnogi drugi. 

Predstava "Violinista na krovu" reprizno će biti izvedena 25. maja, a potom 3. i 4. juna.

 

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage