Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 05. 2015.

Teatar Volkov iz Rusije sutra gostuje u BDP-u

Teatar Volkov, najstarije rusko pozorište i jedan od vodećih ruskih teatara, gostovaće sutra uveče u Beogradskom dramskom pozorištu na Sceni "Rade Marković" sa svojom najnovijom produkcijom, komedijom "Mesec dana na selu" po tekstu Ivana Turgenjeva.

Teatar Volkov iz Rusije sutra gostuje u BDP-u

Foto:Kurir.rs

Predstava u režiji Jevgenija Marčelija, umetničkog direktora Teatra Volkov, koji je jedan od vodećih savremenih reditelja u Rusiji, premijerno je izvedena 11. maja na matičnoj sceni, pa je ovo svojevrsna, ne samo beogradska, već i svetska premijera. 

Teatar Volkov, najstarije rusko pozorište 1750. godine osnovao je glumac Fjodor Volkov čije ime danas nosi jedno od najpoznatijih pozorišta u Rusiji, dobitnik najznačajnije nagrade u toj zemlji "Zlatna maska". 

Jedan od vodećih ruskih teatara na čijem repertoaru su klasična dela ali i dela modernih ruskih i svetskih pisaca, gostuje u Beogradu u organizaciji Ruskog doma od ponedeljka, 25.maja. 

U Ruskom domu članovi Volov teatra večeras će izvesti muzičku predstavu "Nije se vratio iz boja" na pesme najznačajnijih ruskih pesnika 20.veka. Sutra uveče biće gosti BDP a gostovanje završavaju nastupom u Ruskom domu u četvrtak, 28.maja muzičkim komadom pod nazivom "Sanjala sam baštu", romanse Vladimira Nabokova koje su malo poznate široj javnosti. 

Sutra u 13 sati glumci Teatra Volkov posetiće Petu beogradsku gimnaziju, gde će, kao poklon učenicima gimnazije, izvesti predstavu "Sanjala sam baštu". 

Svake godine Volkov teatar organizuje i međunarodni festival "Ruska dramaturgija na svetskim jezicima", a osnivači su i festivala za mlade "Pozorišna budućnost Rusije".

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage