Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 05. 2015.

Pozorišna trupa "Ura" sa dramom "Dar" u Narodnom pozorištu

Pozorišna trupa “Ura“ gostovaće 28. maja u Narodnom pozorištu u Beogradu na Sceni "Raša Plaović" sa dramom "Dar“.

Pozorišna trupa "Ura" sa dramom "Dar" u Narodnom pozorištu

Foto:naslovi.net

BEOGRAD - Pozorišna trupa “Ura“ gostovaće 28. maja u Narodnom pozorištu u Beogradu na Sceni "Raša Plaović" sa dramom "Dar“. 

Ova drama je deo šireg društveno - angažovanog projekta koji ima za cilj upoznavanje javnosti sa autizmom i problemima sa kojima se suočavaju oni koji se nalaze u tom stanju, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.

Tekst za predstavu, premijerno izvedenu 10. decembra prošle godine u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić” povodom Dana ljudskih prava, napisala je glumica Narodnog pozorišta u Beogradu Milena Đorđević. 

Na scenaciju je uradio njen suprug i kolega, takođe glumac Narodnog pozorišta, Miloš Đorđević, kojem je ovo režiserski prvenac.

U ovoj nesvakidašnjoj priči o ljubavi, različitostima i prihvatanju sebe i drugih igraju Stojan Đorđević, Milena Đorđević, Milan Kovačević, Boba Latinović, Maja Ranđić i Zorana Bećić.

Jasmina Urošević je producent, kostime je kreirala Vanja Popović, a grafički dizajn uradila je Andrea Sunturlić.

Ovaj komad dobio je i punu podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda jer na umetnički relevantan način skreće pažnju javnosti na osobe sa autizmom i ukazuje na to da oni primaju i pružaju ljubav onako kako to svi činimo.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage