Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 11. 2016.

"I živeli su srećno...?": Deo priče kog nema u bajkama

Prethodnog vikenda pozorište lutaka Pinokio, otvorilo je večernju scenu i to premijerom predstave za odrasle - ''I živeli su srećno...?'', po tekstu Nine Horvat, a u režiji Ferida Karajice.

"I živeli su srećno...?": Deo priče kog nema u bajkama

Foto:B92.net

Predstava se bavi modernim prinčevima, koji žive danas i čije bajke nemaju baš srećan kraj. U bajkama se sve završava sudbonosnim „da“, a ova se predstava bavi onim što se događa nakon toga. Predstava ''I živeli su srećno...?'' postavlja pitanje postoje li u 21. veku, u vremenu u kojem je institucija braka u krizi, uopšte srećni završeci. 

Sledeće izvođenje ove predstave zakazano je za nedelju, 4. decembar u 20h.

Nina Horvat, Ferid Karajica i glumci (Foto: Pinokio / Promo)
Nina Horvat, Ferid Karajica i glumci (Foto: Pinokio / Promo)

 

"Predstava „I živeli su srećno...?" kroz razgovore četiri princa koji žive u modernom svetu dekonstruiše bajku, srećne završetke i poznatu sintagmu 'I živeli su srećno do kraja života'", objašnjava Nina Horvat. 

"Naša četiri princa iz bajke nalaze se na momačkoj večeri jednog od njih i u toku jedne večeri otkrivaju lice i naličje svojih brakova u kojima ništa nije onako kako se na prvi pogled čini. U bajkama se sve završava sudbonosnim 'da', a naša se predstava bavi onim što se događa nakon toga, u ovom slučaju – raspad sistema. Postavlja se pitanje postoje li u 21. veku, u vremenu u kojem je institucija braka u krizi uopšte srećni završeci?" 

Prema rečima reditelja Ferida Karajice, reč je o nepretencioznom, duhovitom i lepom obračunavanju sa rečenicom s kojom se završava većina bajki.

Prinčevi (Foto: Pinokio / Promo)
Prinčevi (Foto: Pinokio / Promo)

 

"Kada je Vlada Lazić govorio o otvaranju Večernje scene u Pozorištu lutaka Pinokio sinulo mi je da je baš zgodno da prinčevi iz jutarnjih scena doputuju na scenu uveče, kao četiri mlada čoveka koji su zbunjeni ljubavlju, sazrevanjem, brakovima....izgubljeni u svojim bajkama. Ukrašeni svim ljudskim slabostima, humorno slave jedno prinčevsko momačko veče nakon što su sjahali sa svojih belih konja. Sa mojim dragim bivšim studentima sam uživao u probama gradeći laku i zabavnu predstavu, iza koje stoje i neka ozbiljna pitanja. Nadam se da ćete uživati", kaže reditelj.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage