Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 12. 2016.

Večeras premijera plesne predstave "Stranac"

Plesna predstava "Stranac" u koreografiji Miloša Isailovića i produkciji Nacionalne fondacije za igru biće premijerno izvedena večeras u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić".

Večeras premijera plesne predstave "Stranac"

Foto:Tanjug

Isailović je objasnio da je predstava inspirisana Kamijevim istoimenim delom, ali se njome zapravo vraća u svoje detinjstvo i želi da pokaže da smo "svi zapravo stranci zbog velikog pečata koji nosimo iz detinjstva".

Uspešan mladi igrač internacionalne karijere ističe da odgovori na sva naša pitanja leže zapravo u našoj prošlosti, a u svojoj predstavi prati porodicu i grupu mladih koji žive u istoj zgradi.

"Videćete zašto sam ja stranac u odnosu na svet i u odnosu na sebe. Svako će moći da pročita neku svoju priču i stavi je u isti koš sa sobom. Prvenstveno sam želeo da predstavim ovaj komad kao delić svih", precizirao je Isailović, dobitnik ovogodišnje prestižne nagrade "Dimitrije Parlić" za koreografiju predstave "Dunjaluk" u izvođenju Bitef dens kompanije.

Isailović je rekao i da "pokušava telesno da priča sve što mu se desilo".

"Telo je najbolji pokazatelj svih ožiljaka i svih uspomena iz prošlosti. Uvek kroz svoj pokret vizualizujem i pričam priču o nečemu što mi se desilo, što je moje telo zapamtilo. Moje koreografije su izuzetno živopisne i svako će kroz pokret pročitati priču", naglasio je on.

Autor originalne muzike je Draško Adžić, a u predstavi igraju Nika Lilek iz Zagreba, Jure Masten i Anja Morder Dorfer iz Slovenije, Takač Laček (Mađarska) i iz Srbije Tamara Pjević, Jana Milenković i Dejan Kolarov.

Izvor: tanjug.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage