Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 03. 2017.

"Motori" u Dadovu vraćaju tinejdžere u pozorište

Premijera predstave "Motori" biće održana 8. marta u Omladinskom pozorištu Dadov, najavili su danas organizatori.

"Motori" u Dadovu vraćaju tinejdžere u pozorište

Foto:B92.net

Autor teksta i reditelj je Patrik Lazić, a u predstavi igraju mladi glumci Dragan Sekulić i Milan Zarić. Dramaturškinja je Dunja Matić, kostimografkinja Mina Purešić, scenografkinja Anđela Mandić, autor muzike Marko Jovanović, a savetnica za scenski pokret Andrea Gotovina. 

Dizajn plakata potpisuje Diana Zrnić, dok produkciju i organizaciju Mirjana Žarković i Danica Milosavljević. Reč je o vrlo aktuelnoj predstavi za mlade koja je bazirana na priči o dvojici tinejdžera, Aleksi i Vukašinu, koji pobegnu od kuće i krenu u najveću avanturu svoga života. Međutim, avantura se ubrzo pretvori u agoniju kada ukradenim motorom pregaze svoju vršnjakinju. 

"Ovo je priča o novinskim člancima koje svakodnevno čitamo, priča o vazda velikom broju stradalih u saobraćaju. Priča o ličnoj odgovornosti, ali pre svega o odrastanju koje pred mladu osobu donosi brojne izazove kojima je teško odoleti. Onaj koji je osmislio krilaticu kako je đačko doba najlepše i najbezbrižnije, nikada nije susreo našeg Aleksu i Vukašina, dvojicu nesrećnih i destruktivnih mladića opasnih po sebe i okolinu." 

izjavio je reditelj predstave Patrik Lazić. On je skrenuo pažnju na važnost pripremanja mladih za ulazak u svet saobraćaja te odgovornost koju to donosi. Predstava uživa i podršku Gradske uprave Grada Beograda - Sekretarijata za saobraćaj, a namenjena je prvenstveno starijim osnovnoškolcima i srednjoškolcima te je jedna od retkih profesionalnih angažovanih predstava za mlade na repertoaru beogradskih pozorišta. 

Predstava će nakon premijere redovno nastaviti da igra za organizovani dolazak srednjih i osnovnih škola, a ekipa predstave poziva i roditelje da povedu svoje tinejdžere u pozorište.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage