Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 05. 2015.

Slike inspirisane umetnošću Japana u galeriji Progres

Mlada slikarka Gordana Tomić nakon Njujorka svoja dela predstaviće beogradskoj publici na izložbi pod nazivom "Shin Ken" koja će biti otvorena od danas pa do 24. maja u galeriji Progres.

BEOGRAD - Mlada slikarka Gordana Tomić nakon Njujorka svoja dela predstaviće beogradskoj publici na izložbi pod nazivom "Shin Ken" koja će biti otvorena od sutra do 24. maja u galeriji Progres.

Ljubitelji savremene umetrnosti biće u prilici da na dva nivoa galerije vide slike inspirisane zen filozofijom i životnim delom japanskog mačevaoca, filozofa i slikara Mijamoto Musašija.

Japanske reči Shin Ken znače pravi mač, a metaforički označavaju smrtno ozbiljan stav u ovom slučaju autorski pristup umetnosti.

Ciklus slika "Spirituali“ nastao je pod mentorstvom maestra spiritualne umetnosti Slobodana B.Tomanovića. Na izložbi će biti predstavljena i njena druga dela apstraktnog ekspesionizma, kroz selekciju tržišno dostupnih dela i dela iz privatnih kolekcija domaćih kolekcionara iz ciklusa "From New York with Love", "Ćicago" i "Tragovi složenih iskušenja".

Gordana Tomić je mlada slikarka savremene umetnosti koja je za kratko vreme pobrala velike pohvale međunarodne umetničke kritike. Ona je i prva slikarka sa naših prostora koja je imala izložbu u prestižnoj galeriji "Agora" na Menhetnu sa ciklusom slika "Cadences of Colo".

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage