Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

29. 05. 2015.

Radionica u Galeriji Matice srpske: Čik napravi istu sliku

Kreativna radionica za decu pod nazivom "Čik napravi istu sliku!" biće održana sutra (11) u Galeriji Matice srpske u okviru pratećeg programa izložbe "Rubensovi krugovi". Nakon radionice, u dvorištu Galerije biće održan koncert "Muzika koju volimo".

Radionica u Galeriji Matice srpske: Čik napravi istu sliku

Foto:Blic.rs

Povodom gostujuće izložbe Narodnog muzeja u Beogradu, "Rubensovi krugovi", Galerija Matice srpske priređuje kreativne radionice za decu "U Rubensovoj umetničkoj radionici", tokom kojih se mališanima predstavljaju izložene slike i način na koji su one nastale.

Ove subote mališani će se u okviru kreativne radionice "Čik napravi istu sliku!" upoznati sa delom slikara Novaka Radonića koje predstavlja kopiju Rubensove slike "Bahus".

 - Razgovaraćemo sa njima o temi kopiranja slika i saznaće zbog čega je našim umetnicima bilo važno da vide dela velikih svetskih majstora i da naprave identičnu sliku kao oni. Pokušaćemo zajedno da zaključimo koje su dobre a koje loše strane kopiranja u umetnosti i zašto pravimo razliku između originala i kopije, čak i ako su u pitanju dve naizgled iste slike. Mališanima ćemo zatim otkriti tehniku pomoću koje su umetnici kopirali slike u prošlosti. U kreativnom delu će se sami oprobati u kopiranju, tako što će pokušati da naslikaju jedan detalj sa svoje omiljene slike sa izložbe - najavljuju iz Galerije Matice srpske.

U kreiranju i realizaciji radionica uključen je stručni tim: kustosi-edukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. 

Radionice su namenjene deci uzrasta od 5 do 11 godina. Ulaznica je 150 dinara.

Nakon radionice sutra će biti održan koncert na kome će nastupiti deca koja će svirati na električnim i akustičnim gitarama popularne pop i rok kompozicije. Gosti koncerta su učenici O.Š. "Jovan Popović" i solisti hora iz Muzičke škole "Isidor Bajić", Bajićevi slavuji, koji vodi prof. Ana Kovačić.

Izvor: Blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage