Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 08. 2016.  - Autor: Pressonline

Izložba fotografija studenata Akademije umetnosti

U okviru 40. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, posetioci mogu da pogledaju i izložbu fotografija studenata Akademije umetnosti u Beogradu.

Izložba fotografija studenata Akademije umetnosti

Pored prikazivanja studentskih filmova i škola dramaturgije i filmske kritike, organizatori festivala su odlučili da uključe mlade stvaraoce i kroz izložbu koja je postavljena u holu konferencijske sale hotela "Zvezda".

Izložbu čine radovi studenata fotografije i kamere Akademije umetnosti u Beogradu, koji prezentuju najrazličitije primene fotografije kao savremenog i veoma raširenog umetničkog medija.

Reč je o radovima iz domena dokumentarne fotografije, gde se na objektivan način obrađuju teme iz svakodnevnog života, ali je perspektiva iz koje se gleda, rezultat samog autora, objasnio je u pratećem materijalu izložbe prof. dr Milan Radovanović.

Druga veoma raširena disciplina jeste reklamna fotografija, a studenti Akademije umetnosti, prema rečima Radovanovića, ne samo što na kreativan način odgovaraju na složene zahteve reklamnih kampanja, već i uspešno rade za mnogobrojne klijente i modne kuće u zemlji i inostranstvu.

Osnivač i direktor Akademije umetnosti Dušan Đoković rekao je na konferenciji za novinare da izložba pokazuje talenat studenata Studijskog programa Fotografija i kamera.

On je objasnio da su pre dve godine spojili dve katedre, katedru fotografije i katedru kamere.

"Sada studenti praktično uče i fotografiju i kameru i kada dobiju profesionalni posao da budu snimatelji, oni su direktori fotografije. To je veza festivala i Akademije, na neki način. Festival ove godine obeležava 40 godina, a Akademija umetnosti ulazi u 21. školsku godinu", primetio je Đoković.

Na izložbi u hotelu "Zvezda" predstavljena je fotografija koja zadovoljava kriterijume likovne forme, a stvorena sa ciljem izazivanja estetskog doživljaja kod posmatrača, a izložena su i konceptualna dela kod kojih iskazana ideja ima prednost u odnosu na estetsku formu koju umetnik često namerno izostavlja, pojasnio je Radovanović.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage