Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 09. 2016.

Premijera Balkan Dance project Vol. 2

Na Velikoj sceni Madlenianum opere i teatra u Zemunu 8. oktobra 2016. godine s početkom u 19.30 časova premijerno će biti izveden plesni projekat Balkan Dance project Vol. 2 u koreografijima Aleksandra Ilića/Natalie Iwaniec i Igora Kirova.

Premijera Balkan Dance project Vol. 2

Foto:B92.net

Projekat je nastao u koprodukciji Srbije i Slovenije, Madlenianum opere i teatra i Festivala Velenje. 

Balkan Dance Project je međunarodni plesni projekat koji spaja uspešne mlade koreografe, plesače i stvaraoce iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni kroz individualne priče istražuju zajedničko iskustvo življenja na prostoru Balkana. 

Svako od njih se kroz svoju jedinstvenu estetiku dotiče kako individualnih, tako i univerzalnih tema koje se tiču svih nas. Projekat donosi kreativnost, integraciju stvaralaca iz različitih država, ali sa zajedničkim kulturnim nasleđem, mobilnost kulturnih radnika i međukulturni dijalog na jeziku umetnosti. Pored zbližavanja, povezivanja umetnika, i kulturne razmene, plesni projekat za cilj ima i razvoj modernog, odnosno savremenog, baleta u široj regiji, predstavljanje plesnih produkcija u manjim mestima i obrazovanje mladih. 

Nakon uspešno izvedenih plesnih predstava u okviru Balkan Dance Projecta (He He Helium i Balkan Dance Project Vol. 1), sa kojima se ovaj projekat predstavio ne samo u regionu nego i na medjunarodnim binama, umetnička ekipa Balkan Dance Projecta sa 5 novih plesača, koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske i Srbije priprema novu plesnu predstavu Balkan Dance Project Vol.2. Izabrani igrači Mojca Majcen, Ema Janković, Branko Mitrović, Luka Živković i Jakša Filipovac učestvovaće u koreografijama Sonetni venac France Prešerna Aleksandra Ilića i Natalie Iwaniec iKocka Igora Kirova. 

Nakon premijernog izvođenja u Operi i teatru Madlenianum, Balkan Dance Project će biti izveden 13. i 17. oktobra u Velenju i 18. oktobra u Sežani (Slovenija).

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage