Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 12. 2016.

Fascinantna produkcija ‘’Labudovog jezera’’ na ledu

Beograd i Sava centar se uveliko pripremaju za najsofisticiraniji događaj ove zime Balet na ledu – ’’Labudovo jezero’’, u izvođenju državnog ansambla iz Sankt Peterburga. Naša publika će u sredu 14.decembra imati prilike da gleda ovaj spektakl u dva termina – od 18h i 21h.

Fascinantna produkcija ‘’Labudovog jezera’’ na ledu

Foto:B92.net

Iskusnoj produkcijskoj ekipi, koja sve donosi iz Rusije, potrebna su 24 sata da montiraju poseban led, a samo 6 časova da isti demontiraju. Za ovu predstavu koristiće čak 2.700 kg leda! U kratkom filmu čiji vam link šaljemo u prilogu, moći ćete da vidite montiranje leda i fenomenalne scenografije za više od 40 vrhunskih plesača. 

U starom ruskom maniru, sve mora da bude besprekorno, jer se među baletanima nalaze profesionalci sa titulom Majstora sporta Rusije koji zahtevaju i pružaju samo najbolje. 

Čak i najiskusniji baletani i klizači tvrde da je gotovo nemoguće igrati balet na ledu, te je ansambl iz Sankt Peterburga jedan od retkih na svetu koji je uspeo u tome. 

Za koreografiju je zadužen Konstantin Rasadin, koji u svojoj bogatoj biografiji ima i saradnju sa baletskim legendama kao što su Rudolf Nurejev i Mihail Barišnjikov. 

Samo kostimi za ’’Labudovo jezero’’ vrede više od 250.000 dolara, jer osim estetike moraju da poseduju i izuzetnu izdržljivost da bi mogli da prate zahtevne figure koje izvode baletani ovog ansambla. 

Ova predstava izvođena je na svim kontinentima, a sada, u potpuno novoj produkciji i koreografiji, konačno dolazi u naš glavni grad! 

Ulaznice možete nabaviti na blagajni Sava Centra, u Win Win radnjama i putemwww.ddtickets.rs 

Pogledajte kako se montira klizalište za Balet na ledu:

 

 

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage