Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

29. 11. 2017.

Doživi Umetnost kroz "proširenu realnost", u Galeriji Matice srpske

Ljubitelji slikarstva, vajarstva, ali i novih tehnologija imaće jedinstvenu priliku da se prepuste iskustvu u kome vam se umetnička dela sama predstavljaju kroz "proširenu realnost" (augmented reality - AR).

Doživi Umetnost kroz "proširenu realnost", u Galeriji Matice srpske

Foto:B92.net

U četvrtak 30. novembra u 20 časova Galerija Matice srpske postaće mesto gde se na potpuno novi način susreću tehnologija i umetnost!

Kompanija Zumoko doo iz Novog Sada je za potrebe projekta: "Umetnost i savremene tehnologije", koji su podržali UNESKO i Britanski savet, kreirala tri različita scenarija za posetioce različitih profila i različitog uzrasta.

Pored animiranog trodimenzionalnog doživljaja koji nudi AR aplikacija skeniranjem štampane brošure, najzanimljiviju inovaciju predstavljaju virtuelni likovi Save Tekelije i Magične Matice koji će oživeti pred očima posetioca u prostoru ispred samih slika i skulptura.

Virtuelni karakter Save Tekelije, iz svog ugla govoriće o istoriji Matice srpske i značajnim delima iz njene kolekcije, dok će Magična Matica posetioce školskog uzrasta upoznavati sa značajnim umetničkim delima kroz interakciju i kvizove.

Posetioci mogu da preuzmu aplikaciju "Dozivi umetnost" sa Google Play prodavnice na svom telefonu ili tabletu (od četvrtka 30.11.2017. godine) zatim u obilasku Galerije Matice srpske osete jedinstveno iskustvo koje kombinuje virtuelno i realno.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage