Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

29. 05. 2015.

Vratimo osmeh Nepalcima

Turistička agencija Jungle Travel i Mikser Beograd Vas pozivaju da u nedelju, 31.5., sa početkom od 19 sati u prostorijama Mikser housa, dođete na humanitarnu izložbu za pomoć žrtvama u Nepalu, koji je nedavno pogođen zemljotresom.

Vratimo osmeh Nepalcima

Foto:Mondo.rs

Cilj ove izložbe je da se prodajom slika prikupi što više novca koji će biti prosleđen žrtvama u Nepalu. Postoji jedna zemlja za koju kažu da se nalazi "na krovu sveta", na padinama Himalaja, sa pogledom na velelepni Mont Everest.

Za koju kažu da pleni jedinstvenošću, kao i neodoljivom kombinacijom prirode i kulture. Svi koji su ikada čuli priče o Nepalu, znaju na šta mislim. Druga dimenzija. Put u nepoznato, neočekivano. Ljubav na prvi pogled. Atmosfera i energija koje plene na svakom koraku. Osmeh i ljubaznost Nepalaca koju poklanjaju bezuslovno svima.

Materijalno siormašni, ali duhovno prebogati da je prosto nemoguće a da vas ne preplavi ljubav i poštovanje. Putovanje na koje sam pošla kao bih se našla oči u oči sa samim vrhom sveta završilo se kako sam najmanje očekivala. I najstrašnije.

Ali, ono što sam doživela rešila sam da podelim sa vama, jer smatram da se ne sme zanemariti. Trenuci najvećeg užasa, kada vam se pred očima domovi ruše i ono što je ceo vaš život postaje prašina i kamenje, a osećaj nemoći u vama raste.

Zemljotres koji uništava jedan mali raj u podnožju masivnih i moćnih Himalaja, prizori koji stravično menjaju mesta, gradove i sela koja ste nekad znali, ali i ljude i njihova osećanja. Ono što jedino ostaje da vredi u takvim situacijama je ljudskost i veliko srce.

Srce Nepalaca kojima se ruše domovi, a oni sa njihovim poznatim osmesima na licima kuvaju čaj i spremaju toplu hranu i ćebad za neke njima nepoznate i nevažne ljude, koji će se već u narednih nekoliko dana biti na bezbednom tlu, sigurni u svojim domovima i sa svojom porodicom. Nama turistima. Nama nebitnim prolaznicima, koji su u potrazi za uzbuđenjem, upoznavanjem novog sveta slučajno sleteli u njihovu zemlju. Nama koje više nikada neće videti.

Suze mi same kreću dok pružam ruku ka šolji toplog čaja, dok mi se gospođa osmehuje i sa nekom čudnom emocijom u očima govori: pomozite! Ruka mi podrhtava, i ne mogu iz glave da odvratim tu sliku danima kasnije, kada sam se u avionu našla na putu ka svom domu i porodici. Ovi redovi se sami ređaju dok sedim pred otvorenim lap topom i pronalazim način da odgovorim na pogled meni sada drage Nepalke. Naše malo njima je sada i više nego dovoljno. Ako vam napomenem činjenicu da je njihova mesečna plata svega 60 dolara, biće vam jasno da je ova gore navedena rečenica i više nego fraza.

Sa cijem da pomognemo ljudima ogromnog srca otvaramo naša srca i odvajamo naše "malo" da bi njima učinili mnogo. Zato vam na ovaj način pozivam da dana 31.05. posetite Mikser house, u Savamali, da pogledate slike koje smo godinama unazad beležili prilkom posete ovoj magičnoj, prelepoj zemlji, i da kupovinom istih doprinesete da pomognemo onima kojima je sada najteže.

Sav prihod od slika biće direktno prosleđen za pomoć ugroženima zemljotresom u Nepalu. Zavirite i vi u svoje srce, potražite malo ljudskosti i humanosti, pružite i Vi šolju toplog čaja jednom nasmejanom Nepalcu, koji vas svakako neće nikada zaboraviti!


Izvor: Mondo.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage