Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 09. 2017.

BMW bi da se otarasi klasičnog automobilskog ključa

Sa ubrzanim razvojem telekomunikacionih i kompjuterskih tehnologija, samo je pitanje vremena kada će konvencionalni auto-ključ otići u istoriju, smatraju u bavarskom proizvođaču.

BMW bi da se otarasi klasičnog automobilskog ključa

Foto:b92.net

S obzirom da praktično svi vlasnici BMW automobila danas imaju smartfon kao i da je BMW razvio aplikaciju koja korisnicima omogućava da otključaju svoje vozilo, klasičan auto-ključ više nije neophodan. 

"Zaista, koliko je broj vozača BMW-a kojima je ključ danas potreban", zapitao se u razgovoru za Rojters na sajmu u Frankfurtu Ian Robertson, član odbora kompanije zadužen za prodaju vozila. 

Robertson je kazao da kupci novih BMW automobila više ne stavljaju svoje ključeve u kontakt bravu, jer imaju funkciju beskontaktnog otključavanja i startovanja motora. 

"Oni ključeve više i ne vade iz džepova, pa zašto bi ih onda uopšte i nosili sa sobom", objašnjava Robertson i dodaje da kompanija razmatra mogućnost da u potpunosti ukine konvencionalne automobilske ključeve. 

Naravno, BMW nije ni prvi ni jedni proizvođač automobila koji rezonuje na ovaj način - da navedemo samo primer Tesle i novog Modela 3 - već je to sasvim logičan pravac kojim se kreće auto-industrija.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage